BSH’nin yöneticisi Fransız ‘jet set’ine tekne satıyor

Yelkencilik sevdası

Bosch Siemens Ev Aletleri (BSH) İcra Kurulu Üyesi Ronald Grünberg’i tersaneci yaptı. Ilios adlı teknesiyle 20’ye yakın kupayı evine taşıyan Ronald Grünberg, ‘Su Marine’ adını verdiği tersanesinde gulet ve yelkenli yapıyor

İstanbul - Tuzla’da şu an yapımı süren ve ağustosta suya inecek olan 47 metrelik yelkenli, 7 milyon euro’ya mal oluyor. Teknenin tasarımcısı ise Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’nun 58 metrelik yatını dizayn eden Tanju Kalaycıoğlu.
Tekne suya inene kadar adını açıklamak istemeyen alıcı ise gayrimenkul zengini bir Fransız iş kadını. Yelkenlinin iç mimari ödüllü Remi Tessier. Tessier, yat dışında ev, apartman, büro tasarımlarıyla da tanınıyor. 4 büyük kamara ve 3 mürettebat ka-marası bulunan yelkenli, yazın güney Fransa’da, kışın ise Karayip Adaları’nda charter’a çıkacak. Yani, başka yelken severlere kiralanacak.

Bu yelkenlinin eşi yok!

Prensip olarak herkese özel yelkenli yaptıklarını anlatan Grünberg, “Bir kez çizdiğimiz yelkenliyi başka kişilere çizmiyoruz. Herkesinki tek ve özel oluyor” dedi.
Hobisini işe çeviren Grünberg, tersaneyi şimdilik büyütmeyi düşünmediklerini ama ileride gerekli olması durumunda kullanılmak üzere Alaplı’da 30 dönümlük bir arsa aldıklarını ifade etti. Katıldığı yarışlardan kupayla dönmeye alışkın olduğunu belirten Grünberg, müşterileri için yaptığı teknelerin de yarışlardan başarılarla dönmesini ve kupaları sergilemek istediğini belirtti.

Tavla masalı gulet

Gelecek yıl haziran ayında teslim edilmesi planlanan kardeş guletlerin her birinin 3.5 milyon euro değerinde ve 36 metre uzunluğunda olduğunu söyleyen Ronald Grünberg, İsviçreli iki arkadaşa teslim edilecek guletlerin, müşterilerin isteği doğrultusunda aynı tipte tasarlandığını söyledi.

Müşterilerinin tavla oynamayı sevdiğine değinen Grünberg, “Özel istek üzerine guletin içine tavla masası yaptırıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim