İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü'nün düzenlemiş olduğu konferansların bu sefer ki konuğu Bromarine Denizcilik Genel Müdürü  Kaptan Mehmet Altun(YDO'93) oldu.

Denizcilik Fakültesi’nde öğrencilerle buluşan Kaptan Mehmet Altun(YDO’93) öğrencilere birikimlerini anlatma fırsatı buldu.Daha önceki ziyaretlerinde yüksek lisans öğrencileri için sunum yapma fırsatı bulan Kaptan Altun bu sefer ki ziyaretinde öğrencilere deniz ticareti alanında önemli bilgiler sundu.

Konferans süresince Türk Denizcilik piyasasından bahsedildi.Türkiye’de gemi kiralamada  elde edilen gelirin hesaplanması konusunda bilgi veren Altun ülkemizdeki yatırım yetersizliği konusundaki eksiklikleri de gündeme getirdi.Piyasada yatırım açığının mevcut olduğunu ancak yeterli yatırımın yapılmadığını dile getirdi.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden konferansta Kaptan Altun öğrencilere deniz ticaretinde yabancı dil bilmenin önemini defalarca vurguladı.Ayrıca öğrencilere yüksek lisans yapmaları yönünde ve de gemideyken karada çalışabilmek için zabitlerin kendilerini hazırlamaları hususunda tavsiyelerde bulundu.

Konferans sonunda Kaptan Mehmet Altun gibi kariyer sahibi bir büyükleriyle tanışma fırsatı yakaladıkları için mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler katılımından dolayı Kaptan Mehmet Altun’a ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Kariyer Kulübü’ne teşekkürlerini sundular.

Editör: TE Bilişim