2010 yılında Meksika körfezindeki petrol arama çalışmaları sırasında meydana gelen kaza nedeniyle yargılanan BP, ABD tarihinin en büyük tazminat cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Analistler miktarın birkaç milyar doları bulabileceğini söylüyor.

Şirketten yapılan açıklamada ABD Adalet Bakanlığı(DoJ) ve ABD Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu(SEC) ile görüşmelerin devam ettiği ve ödenecek tazminat konusunda henüz bir anlaşmaya varılamadığı belirtildi. Bununla birlikte görüşmeleri yakından takip eden uzmanlar bugün bir anlaşmanın sağlanma ihtimalinin olduğunu aktardı.  
 
Meksika körfezindeki kaza 11 kişinin ölümüne neden olmuş ve dünya tarihindeki en büyük çevre felaketine yol açmıştı. BP yargılandığı tüm sivil ve cezai suçları tek bir uzlaşma ile çözmek istiyordu ancak görüşmeler beklenenden çok daha karmaşık geçti. 
 
Bugüne kadar DoJ tarafından belirlenen en yüksek ceza ilaç şirketi Pfizer’e kesilmişti. 2009’da görülen davada Pfizer, Bextra isimli ilacın yasalara uygun olmayan bir şekilde tanıtılması nedeniyle1.2 milyar dolar ödemek zorunda kalmıştı.  
Editör: TE Bilişim