Brezilya, Liman Ve Demiryolu İşletmelerini Özelleştirmeyi Düşünüyor

Mevcut ekonomik yapısını güçlendirmeyi ve dünya ekonomileri karşısında rekabeti artırmayı hedefleyen Brezilya hükümeti ülkedeki liman ve demiryolu işletmelerinin özelleştirmesini planlıyor.

Mevcut ekonomik yapısını güçlendirmeyi ve dünya ekonomileri karşısında rekabeti artırmayı hedefleyen Brezilya hükümeti ülkedeki liman ve demiryolu işletmelerinin özelleştirmesini planlıyor. Son yıllarda dış ticaretinde yaşanan hareketlenme neticesinde ulaşım ve gümrük mevzuatını revize eden Brezilya'da bu alanda yeni yatırımlar düşünülüyor.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada 2015 yılına gelindiğinde ülkedeki mevcut limanların talebe cevap vermeyeceğini ve yeni limanlara ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Rousseff, hem maliyetlerin düşürülmesi hem bürokrasinin azaltılması açısından limanların özelleştirilmesinin ülke ekonomisine fayda sağlayacağını değindi.

Ülkedeki demiryollarının da bu özelleştirmeden nasibini alması gerektiğini savunan Brezilya lideri, yeni yatırımlarla birlikte mevcut demiryolu ağının genişletilmesi ve taşımacılıkta bu alana önem verilmesi gerektiğine işaret etti. CİHAN

Editör: TE Bilişim