BP'NİN ÇEVRECİ TANKERİ ALİAĞA'DA

BP’ye ait 282 metre uzunluğundaki British Emerald adlı LNG tankerinden Aliağa’da bulunan Ege Gaz A.Ş. terminaline ikmal yapıldı
 
Çalışmalarını faaliyette bulunduğu tüm ülkelerde Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik (SEÇ-G) ilkeleri doğrultusunda yürüten BP’nin Isle of Man bandıralı British Emerald adlı çevre dostu LNG tankerinden, Aliağa’da bulunan Ege Gaz A.Ş. terminaline  24 Mart 2010, Çarşamba günü ikmal gerçekleştirildi. Trinidad & Tobago’dan yüklenen sıvılaştırılmış doğalgaz, gaz fazına çevrilerek Türkiye pazarına sunuldu.

Tek bir yüklemede yaklaşık 155.000 metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyabilen 282 metre uzunluğundaki yeni nesil LNG tankeri British Emerald, BP Deniz Taşımacılık filosuna 2007 yılı Temmuz ayında katıldı. BP, British Emerald’ın üreticisinden benzer büyüklükte ve teknolojiye sahip olan British Ruby, British Sapphire ve British Diamond’ı 2008 yılında sırasıyla filosuna ekledi.

Uzunluğu üç futbol sahasından daha fazla olan bu tankerler alanlarında dünyanın en büyük gemilerinden olmakla birlikte, çevre dostu özellikleriyle de diğer tankerlerden ayrılıyor. İkili yakıt sürüş sistemi ile hareket eden tankerler, yakıt tasarrufu sağlıyor ve daha az karbon salınımı gerçekleştiriyor.

bptanker.gif

Bu yeni teknoloji sayesinde benzer boyutlardaki tankerlere göre günde 40 ton daha az yakıt harcıyor.

BP, uyguladığı yüksek standartlarla deniz yoluyla yapılan taşımacılıkta, risklerin azaltılmasına katkı sağlıyor. Deniz yolu taşımacılığında Türk Boğazları Geçiş Tüzüğü’nde belirtilen tedbirler doğrultusunda, kılavuz kaptan kullanımı, görüş mesafesine özen, maksimum hız sınırı gibi konularda emniyet kurallarından taviz vermeyen BP, gemi iyileştirme ve denetleme çalışmalarıyla da deniz yollarında güvenliğin artırılmasına ve kullandığı son teknolojiye sahip gemilerle çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim