Somalili korsanlar iki gemi daha kaçırdı

Somalili korsanlar yine işbaşında. Nato ve Avrupa Birliği (AB)'nin aldığı önlemlere rağmen, Somalili korsanlar şimdi de birisi Yunanlı, iki gemi daha kaçırdılar. İkinci geminin Norveçli olduğu bildirilirken, içinde kimyasal madde taşıdığı sanılıyor.

Nato ve Avrupa Birliği'ne ait donanma gemilerinin Aden Körfezi ve Somali açıklarında uluslararası bir güç bulundrumaya başlamalarından bu yana bir süre durulan Hint Okyanusu'nda sular yeniden ısınmaya başladı.

Somalili korsanlar biri Yunanlı, diğeri Norveçli iki gemi kaçırırken, bir turistik merkez olan Şeyseller açıklarında da içinde iki kişi bulunan bir yatı kaçırdılar. Böylece Afrika'nın doğusunu boydan boya tehdit eder hale geldiler.

Kaçırılan Yunan gemisi Nipayia'da 19, 23 bin tonluk Bow Asir isimli Norveç gemisinde ise 27 mürettebat bulunduğu bildirildi. Somali açıklarında halihazırda yedi gemilik bir uluslararası güç görev yapıyor. Türkiye, bir fırkateyn ile Somali açıklarındaki güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunuyor. Nato, yakınlarda beş geminin daha güce katılacağını açıkladı, ancak korunması gereken okyanus alanının çok büyük olması koruma çabalarını yetersiz bırakıyor.

Editör: TE Bilişim