Bostancı açıklarında bir tur teknesinde yangın çıktı. Yangın sonrası tekneden dumanlar yükseldi. Tekne Bostancı İskelesi'ne yanaştı. Yolcular ise tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Bostancı-Adalar seferini yapan, Mavi Marmara Kooperatifi'ne ait İstanbul Limanına bağlı 'Sabret' isimli 750 yolcu kapasiteli ve içinde yaklaşık 100 yolcu bulunan tur teknesinin makine dairesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın büyük paniğe neden oldu.

İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle yaralanan olmadığı ancak gemide hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay yerindeki söndürme ve tahliye çalışmaları sürüyor.

Yangının söndürülmesi  ve yolcuların tahliyesi için İstanbul'dan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait huzlı tahlisiye botu ve yangın  söndürme özelliğine sahip römorkörlerolay yerine sevkedildi. Römorkörler yangına Bostancı açıklarında müdahale etti.

Yolcular: 'Boğuluyorduk'

 Bostancı açıklarında yangın çıkan teknedeki yolcular korku dolu anları anlattı. Yolculardan biri "Arka taraftan bir duman çıktı. Hepimize can yelekleri dağıttılar. Herkesi ön tarafa aldılar" dedi.

Bir başka yolcu ise "Duman içinde boğuluyorduk. Yangın söndürme cihazını kullanmayı bilmiyorlar" diye konuştu. Bir yolcu da "Tekne ağzına kadar insan doluydu" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim