‘Bomba yüklü gemi Türkiye’ye de geldi’

Estonya’nın başkenti Tallin’in Kent Konseyi başkanının sahibi olduğu şirketin 2006 yılında Akdeniz’de patlayıcı kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı.

Estonya’nın Aripaev gazetesinin yayınladığı rapora göre patlayıcı yüklü gemilerin sık sık uğradığı limanlardan biri de Türkiye’ydi.

ETV kanalında yayınlanan “Pealtnagija” (Tanık) adlı araştırma programı, Tallin Kent Konseyi Başkanı Toomas Vitsut ve Konsey’de üst düzey bir yetkili olan Toomas Oispuu’nun sahibi olduğu “Eastern Shipping Group” (Doğu Taşımacılık Grubu) deniz taşımacılığı şirketine ait olan bir geminin Akdeniz’deki ülkelere patlayıcı taşıdığını ortaya çıkardı.

Akdeniz’e 25 kez sefer yaptı

Programa katılan mürettebat geminin patlayıcı kaçakçılığı yaptığını itiraf etti. Ülkede büyük bir tartışma yaratan olayın inceleme altına alınması ile şirketin “Balkan Star” adlı gemisinin 2006 yılının ilk yarısında Akdeniz’de 25 seyahat yaptığı görüldü. Aripaev gazetesinin yayımladığı rapora göre gemi sık sık Türkiye, Yunanistan, İtalya, Libya, Tunus, Ukrayna ve Lüban’a uğruyordu. İddiaların üzerine açıklama yapan Vitsut, böyle bir olaydan haberi olmadığını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim