İstanbul Boğazı yarın kapalı28 Eylül 2011Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı koordinasyonunda yarın gerçekleştirilecek olan “İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011”de yer alan 57 özel ve kamu kuruluşunun katıldığı bir koordinasyon toplantısı yapıldı.

Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığının da aralarında bulunduğu tatbikatta yer alacak 57 özel ve kamu kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Toplantıda, tatbikata ilişkin yapılan çalışmalar ve tatbikat senaryosu son kez gözden geçirildi ve kurumlar arası görev dağılımının koordine edildiği öğrenildi.

Senaryo gereği Rusya'dan İtalya'ya kılavuz kaptan almadan İstanbul Boğazı'ndan transit geçen petrol yüklü tankerin dümen kilitlenmesi sonucunda manevra yapamadığı için İDO'ya ait bir feribotla çatışmasının icra edileceği İstanbul Boğazı'ndaki tatbikat nedeniyle yarın 09.30-14.30 saatleri arasında deniz trafiği kapalı olacak.

Tatbikatta, 1 tanker, 1 feribot, 5 römorkör, 1 atık gemisi, 3 helikopter, 8 palamar botu, 3 bin 200 metre bariyer, 24 değişik tipte skimmer, çok sayıda sorbent boom, 8 adet atık yağ tankeri ve benzeri ekipmanlar yer alacak.

Editör: TE Bilişim