Bodrum'da bir haftada 20 teknenin motoru çalındı

YILBAŞI tatilini geçirmek için Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne gelen tekne sahipleri, bir haftada 20’nin üzerinde teknenin motorunun çalınmasıyla şaşkına döndü. Gündoğan Beldesi sahilinde toplanan tatilciler ve amatör balıkçılar, olanlara tepki gösterdi.

Bodrum merkezi ile Gündoğan, Göltürkbükü, Ortakent- Yahşi, Yalı, Yalıkavak ve İçmeler mevkilerinde bir haftada 20’nin üzerinde küçük tekne ile kayığın motoru çalındı. Fiyatları 5 bin ile 45 bin YTL arasında değişen, 5 ile 115 beygir gücündeki motorların çalınması tekne sahiplerini isyan ettirdi. Tekne sahibi tatilciler ve amatör balıkçılar Gündoğan Beldesi sahilinde toplanıp çalınan motorlarının bulunmasını istedi.

Yılbaşı tatili için İstanbul’dan Bodrum’daki villasına gelen Hasan Alaz “Kurban bayramında geldiğimde havalar çok güzeldi o nedenle tekneyi kıyıya çekip gitmiştim. Çünkü yılbaşı tatilinde yeniden gelip balık avlayacaktık. Ancak geldiğimizde teknenin 20 beygirlik motorunun çalındığını görünce şoke oldum” dedi.

Almanya’nın Münih kentinden emekli olup Bodrum Gündoğan’a yerleşen 59 yaşındaki tekstil mühendisi Zeki Kocaer ise ‘Ayşe’ isimli teknesinin 5 bin YTL değerindeki motorunun çalındığını söylerken gözyaşlarını tutamadı. Motor hırsızlarının bu yıl Bodrum’u mesken tuttuğunu söyleyen Kocaer, şöyle konşutu:

“Bundan iki ay önce tekne motorlarını çalan hırsızlık şebekesinin 10 elemanı jandarmanın operasyonuyla yakalanmıştı. Bu da bir çete işi. Bir iki gecede yarımadada 20’den fazla tekne motoru çalmak basit bir şey değil. Bu bir iki kişinin işi değil. Çalınan motorlarımız için jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu yıla kadar Gündoğan ve diğer beldelerde amatör balıkçılara ve küçük kayıkların motorlarına yönelik hırsızlık olayı yaşanmazdı. Ama artık öyle hale geldi ki hırsızlar limananın içindeki teknelerin dahi motorlarını çalıyor.” (dha)

 

Editör: TE Bilişim