Boğaz Yolu‘nun yeniden efektif bir şekilde kullanılması için çalışmalarını sürdüren BODEP, vapur seferlerinin yeniden artırılması için yeni bir farkındalık kampanyası başlattı.

Boğaziçi Dernekleri Platformu BODEP tarafından yapılan duyuruda, “Dünyanın gözbebeği kıyılarımız boyunca kara trafiğinin yarattığı tahribata karşılık en doğal ve geleneksel taşıma aracı olan vapurlarımızın ve diğer deniz ulaşım araçlarının sadece sabah ve akşam değil, gün ortası ve özellikle de hafta sonu yapılacak seferlerle Boğaziçi İskeleleri ve İstanbul‘un diğer kesimleri arası ulaşımda etkin bir şekilde kullanılmasını talep ediyoruz” denildi.

Vapur ve tekne seferlerini organize eden Şehir Hatları ile yapılan tüm görüşmelerde, işletmenin “yolcu sayısının azlığı ve zarar edilmesini” gerekçe gösterdiği belirtilen duyuruda, “ulaşım konusunda ilgili işletmelerin sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışarak yeni projeler geliştirmesini öneriyoruz” denildi.

Sabah 07:30’da, Boğaz seferlerinin artırılması için başlatılan imza kampanyasına çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Vapur seferlerinin artırılmasını talep eden vatandaşlar, diğer yandan sonradan sefere konulan teknelerin iskelelere zorlukla yanaştıklarını ve vatandaşların bu vasıtalara binişlerde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek çözüm bulunmasını istedi.

Editör: TE Bilişim