Boat Show’un Lüks Tekneleri Mavi Sulara Açılmaya Hazırlanıyor

Bu yıl 35’nci yaşını kutlayan Uluslararası Istanbul Boat Show, hazırlıklarını son hızla sürdürüyor.

Lüks ve göz kamaştırıcı tasarım harikası tekneler Boat Show’da yerlerini birer birer alırken, ziyaretçiler için özel olarak düzenlenen etkinlikler merakla bekleniyor. Deniz tutkunları, 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta düzenlenen Uluslararası Istanbul Boat Show için gün saymaya çoktan başladı.

Dünyanın ve ülkemizin en büyük ve önemli firmaları tarafından tasarlanan lüks ve tasarım harikası tekneler, Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarında sahiplerine kavuşarak mavi sulara açılmaya hazırlanıyor. Bu yıl 35’nci yaşını kutlayan Uluslararası Istanbul Boat Show’a 600’den fazla marka, 200’ün üzerinde firma ve 250’nin üzerinde tekne ve 20’yi aşkın farklı ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Her yıl 1 milyon yat, düzenli olarak Akdeniz’i geziyor…

Türkiye dünyada en çok ziyaret edilen altıncı ülke ve bu sıralama içinde yat turizmi çok önemli paya sahip. Her yıl yaklaşık 1 milyon yat düzenli olarak Akdeniz’i geziyor. Bu talebin yüzde 50’sini karşılamayı hedefleyen Türkiye için, ülkemizde deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı olan Uluslararası Istanbul Boat Show stratejik önem taşıyor.

En pahalı tekne 3.670.000 Sterlin…

Boat Show’un göz kamaştıran portföyünde yer alan en pahalı tekne, tamamlanmış mobilyaları ve gelişmiş teknolojik donanımı ile yat sahibine ve misafirlerine mahremiyet ve lüksü birlikte sunan 3,670,000.00 Sterlin değerindeki Sunseeker 86 Yacht. Her beğeniye uygun teknelerin yer aldığı Boat Show’daki en ucuz tekne ise 785 USD.

Boat Show, bu yıl ziyaretçilerine çok özel etkinlikler hazırladı…

Uluslararası Istanbul Boat Show’da her zaman olduğu gibi tekneler keyifle gezilecek, araştırılacak, denizde seyre çıkılarak tekneler deneyimlendikten sonra gönül rahatlığıyla satın alınacak. Ayrıca bu yıl 35’inci yaşını giren Boat Show yeni yaşını ziyaretçileri için düzenlediği çok özel etkinlikler ile kutlayacak.

Deniz tutkunu işadamlarının deneyimlerini anlatacağı Fortune CEO Marin Sohbetleri, Boat Show’da yeni bir geleneğin başlangıcı olacak. Hem denizde hem de karada hareketten hoşlananlar için Boat Show’un etkinlik sponsoru Vira Yatçılık Yelken Okulu’nun uzman ve deneyimli ekipleri tarafından verilecek başlangıç düzeyince ücretsiz yelken, kürek, sörf, paddle board dersleri, deniz sporlarını merak eden ama deneyimleme fırsatı bulamayan ziyaretçiler için Boat Show’da sunulan fırsatlar arasında yer alacak.

Delphia 24 Kupası Üniversiteler Arası Yelken Yarışı, Boat Show’da heyecan rüzgarları estirecek…

Boat Show’un misyonlarından biri de özellikle gençlerin denizle aralarında bağ kurmasına ve bu kültürün gelişmesine katkı sağlamak. Bugüne kadar 7.500’ün üzerinde kişiyi yelkenle tanıştıran ülkemizin önde gelen yelken okullarından biri olan Vira Yatçılık-Delphia Yachts Yelken Okulu, aynı misyon doğrultusunda 7 Ekim’de Delphia 24 Kupası Üniversitelerarası Yelken Yarışı düzenliyor. Yarışa, Bilgi, İstanbul, Yıldız Teknik, Ticaret, Kadir Has, Doğuş üniversiteleri yelken kulüpleri ile Boğaziçi ve Bilgi üniversiteleri su altı kulüpleri katılım sağlayacak.

Yelken sporuyla dünyanın önde gelen firmaları tarafından benimsenen bir stratejik liderlik sistemi olan VUCA arasındaki benzerlikler, denizde beslenme kuralları, nasıl, ne zaman, ne kadar ve ne ile beslenmeliyiz sorularını cevapları ile çocukken kağıttan kayık yapanların ilgisini çekebilecek yat tasarımı ve inşası konusundaki söyleşiler, Boat Show’un dikkat çeken söyleşi etkinleri olacak. Aileleri ile birlikte Boat Show’a gelecek çocuklar da Boat Show da unutulmadı. Büyükler Boat Show’u keyifle gezerken, çocuklar da Şirinler Müzikali’nden bölümler izleyerek mutlu saatler geçirecekler.

Boat Show denizlerin korunmasına da katkı sağlayacak…

35. Uluslararası İstanbul Boat Show, bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümünü, daha önceki yıllarda olduğu gibi, ülkemizde denizlerin korunması için mücadele eden en önemli sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği’ne bağışlayacak.

Böylelikle Boat Show takipçileri, bilet satın alarak aynı zamanda milyonlarca önce yıl yaşamın başladığı ve halen sahip olduğu biyolojik çeşitlilikle insan da dahil milyonlarca canlının hayatta kalmasını sağlayan denizlerin korunmasına destek olacak.

 

Editör: TE Bilişim