BMW, Autoport’a ilk adımı attı

Autoport, BMW ve Mini markalarına tahliye ve liman hizmetleri vermek uzere Willibetz firması ile anlaştı.

Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport, 2013 yılını otomotiv yükleri konusunda oldukça hareketli geçiriyor. Şubat ayında Mercedes Benz ile yaptığı anlaşmanın ardından Nisan ayında Alman otomobil devi BMW ve Mini markalarına liman hizmetleri verilmesi konusunda halihazırda lojistik servis sağlayıcısı olan Willibetz ile anlaşma yaptı. 2013 yılında, Borusan Otomotiv distribütörlüğünde BMW ve Mini markalı toplam 18 bin adet aracın ithalatının yapılması hedefleniyor. Bu araçların Ro-Ro taşımaları ise Autoport limanına düzenli olarak uğrak yapan Grimaldi gemileriyle yapılacak.

Türkiye acenteliği Egekont tarafından yürütülen Grimaldi hattına ait M/V SPES gemisi Nisan ayında Autoport’a BMW ve Mini marka otomobillerinin ilk tahliyesini gerçekleştirdi. Autoport’ta gemiden 442 adet BMW ve Mini marka araçla birlikte 338 adet de Mercedes marka binek aracın tahliyesi yapıldı.

Autoport, otomotive uygun fiziksel altyapısının üst düzeyde olması, gemiye verilen profesyonel hizmet ve güvenli operasyon yönetiminden dolayı otomotiv firmaları tarafından tercih ediliyor. Kocaeli’de 150 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Autoport konumu itibari ile Doğu ve Güney Marmara’da yerleşik otomotiv üreticileri ve distribütör firmaların depolama alanlarının kesişme noktasında yer alıyor.

Yıllık 400 bin araç elleçleme hacmine sahip Autoport, hem ihracat hem de ithalat yapan markalara stoklama imkanı ile araçların sorunsuz ve kaliteli olarak elleçlenmesini sağlayan araç işletim sistemleriyle birlikte sunuyor.

Editör: TE Bilişim