Bir Tek Türk bayrağını indirmediler

Somalili korsanlar, 70’den fazla gemi kaçırdı. Bir de Karagöl’ü. Tüm gemilerde bayraklar indi ama Türk bayrağına dokunmadılar...

ANKARA- Somalili Korsanların kaçırdığı Türk gemilerine özel bir sempati duyduğu ve bu nedenle kaçırılan 70’ten fazla geminin bayraklarını indiren korsanların Türk bayrağı taşıyan Karagöl gemisinde bulunan Türk Bayrağını indirmediği ve Türk Bayrağının hala gönderde dalgalandığı öğrenildi.

YILBAŞINA KADAR KURTARIRIZ

Kaçırılan Karagöl isimli geminin işletmesini yapan Aydın Tanker isimli firmanın genel müdürü Haldun Dinçel, İNTERNETHABER’e; korsanların elinde bulunan Karagöl ve Yasa Neslihan isimli iki geminin akıbeti ve mürettebatın durumları hakkında bilgi verdi. Dinçel, birkaç gün içinde gemilerin kurtulacağı bilgisinin tam olarak doğru olmadığı, sigorta yetkililerinin de pazarlıklar içinde yer almadığını belirterek, “Yılbaşına kadar iki gemimizi de kurtaracağız sanırım. Pazarlıklar elbette sürüyor. Ama iddia edildiği gibi 1.5 milyon dolarlık bir fidye söz konusu değil. Daha yüksek bir rakam tartışılıyor. Korsanlar bir kuruş aşağı inmiyor. Ama ineceklerdir” dedi.

8 MİLYON AVRO ÖDEYEN OLDU

Dinçel, bugüne kadar 700’ten fazla geminin korsanlar tarafından kaçırıldığını ve bir kısmının fidye ödenerek salıverilmesini sağlandığını da belirterek, bir Danimarka gemisinin daha yeni fidye ödenerek kurtarıldığını ve daha önce 8 milyon avro gibi bir rakama kurtarılan gemiler olduğunu da anlattı.

OYUN KURALINA GÖRE

Dinçel, “Oyunu herkes kuralına göre oynuyor. Korsanlar da oyunun kuralını bozmuyor, biz de bozamayız. Yoksa olay başka yere gider. Orada bir kişinin burnu bile kanamamalı. Korsanlar insanlara zarar verirse oyunun bozulacağını bilirler. Dünyanın tüm ülkeleri de operasyon yapıldığı takdirde mürettebata zarar verileceğini biliyor. Bu durumda herkes kurallara uygun davranıyor” dedi.

BAYRAĞIMIZ İNMEDİ

Dinçel, “ Bakın korsanlar bugüne kadar ele geçirdikleri tüm gemilerin bayraklarını indirdi. Ancak, bir tek, bizim iki gemimizden biri olan Karagöl’de bulunan Türk Bayrağı’nı indirmediler. Diğer gemi zaten Türk bayraklı değildi. Karagöl’de bulunan Türk bayrağı da halen gönderde dalgalanmaktadır. Bu nedenle korsanların Türklere olan bu sempatisi nedeniyle pazarlıkların biteceğini ve yılbaşına kadar gemilerimizi Türkiye’ye getireceğimizi sanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim