Çanakkale Boğazı'nda Kaza

Çanakkale Boğazı'nda balıkçı teknesi bir yolcu feribotuyla çarpıştı. İlk açıklamalara göre ölü ya da yaralı yok. Kazanın nedeninin balıkçı teknesinin uyuması olduğu biliniyor. Tekneden mazot sızıntısının olduğunun ve bunun da çevre kirliliğine neden olacağının bildirildiği olayda tek sevindirici olay ise ölü ya da yaralının olmaması. Olay yerine sahil güvenlik ekipleri de intikal etti.

Çanakkale Boğazı'nda balıkçı teknesi bir yolcu feribotuyla çarpıştı. İlk açıklamalara göre ölü ya da yaralı yok. Kazanın nedeninin balıkçı teknesinin uyuması olduğu biliniyor. Tekneden mazot sızıntısının olduğunun ve bunun da çevre kirliliğine neden olacağının bildirildiği olayda tek sevindirici olay ise ölü ya da yaralının olmaması. Olay yerine sahil güvenlik ekipleri de intikal etti. Çanakkale'de Gelibolu-Çardak seferi yapan NG isimli feribot ile bir balıkçı teknesi Gelibolu iskelesi önlerinde çarpıştı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, saat 07.30 sıralarında Gelibolu iskelesi önünde meydana geldi. Gelibolu-Çardak seferi yapan 44 metre uzunluğundaki NG isimli feribot ile 26 metre uzunluğundaki Kestanelik isimli balıkçı teknesi, iddiaya göre kaptanın uyuyakalması sebebiyle çarpıştı. İçi yolcu ve araçla dolu feribotun kaza sonrası mazot deposundan denize sızıntı oldu. Tehlikenin fark edilmesi üzerine bölge su bariyerleri ile çevrilirken, yolcu ve araçlar sorunsuz bir şekilde tahliye edildi.

Editör: TE Bilişim