Edirne’de yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 104 kaçak yakalandı.
 
Jandarma ekipleri, merkeze bağlı Bosnaköy ve Sarayakpınar köyü ile İpsala, Meriç ve Uzunköprü ilçesinde düzenledikleri operasyonlarda Irak, Suriye, İran, Filistin, Myanmar ve Afganistan uyruklu 104 kişiyi yakaladı.
 
Kaçaklar, sınır dışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.
 
RUTİN DEVRİYEDE FARKEDİLDİLER
 
Didim’de de, yurt dışına çıkmaya çalışan 86 kaçak yakalandı.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, Didim açıklarında yaptıkları rutin devriye görevinde, iki ayrı botla yurt dışına çıkmak isteyen Filistin, Suriye, ve Eritre uyruklu 10’u çocuk, 6’sı kadın toplam 86 kaçak yakalandı.
 
Altınkum bölgesindeki bir otele yerleştirilen kaçakların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edileceği bildirildi.
 
ÇANAKKALE’DE 79 KAÇAK YAKALANDI
 
Çanakkale’de bir yatta ise değişik ülke vatandaşı 79 kaçak yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, Erenköy beldesi sahilinden aldığı 49 Burma, 12 Afgan, 1 Suriye, 4 Türk ve 13 Filistin uyruklu kaçağı İtalya’ya götürdüğü belirlenen 15 metre uzunluğundaki ’Silver Sprite’ adlı ABD bayraklı yatı, Çanakkale Boğazı’nın girişinin 4 mil açığında durdurdu.
 
Yata çıkan ve kaçakları kendi botuna alan güvenlik güçleri, teknenin Türk uyruklu kaptanı ve gemicisini ise gözaltına aldı. Kaçakların ifadelerinin alınacağı, kaptan ve gemicinin ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim