Binali Yıldırım'a yatçılardan övgü!

Yatlarda Türk bayrağı dalgalandırmak isteyenlerin taleplerini denizcilik sektörünün temsilcileri yıllardır dile getiriyordu.

Hatta meclise içlerinden Cengiz Kaptanoğlu gibi temsilci de gönderdiklerinden sık sık Türk bayrağı taşıyan teknelerin büyük vergi yükü altında ezildiği ve bu nedenle herkesin yabancı bayrağa kaçtığı, oysa vergilerinin indirilmesinden neticede maliyenin kazanacağını anlatıp durdular. Lobi yaptılar.

Sanırım denizcilik sektörünün talebiyle bugüne kadar en ciddi ilgilenen bakan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Şimdi sektörden kime telefon açsam bu işin olmasında Binali Yıldırım'ın büyük emeği olduğundan söz ediyor. Zaten Başbakan Erdoğan da bu konuda yatçılardan yana tavrını koydu.

Bir ay kadar önce armatör Eşref Cerrahoğlu ile İstanbul Boğazı'nda daha çok trafikten kaçmak için kullandığı teknesinde oturup sohbet etmiştik. O gün, Cerrahoğlu, pek çok yat sahibinin yasa değiştiği gün Başbakan Erdoğan'ın huzurunda yabancı bayrağı indirip, Türk bayrağını teknesinde dalgalandırmak istediğinden söz etmişti.

Cerrahoğlu da özetle, 'Niye bir Türk vatandaşı yabancı bayraklı tekne kullansın ki. Yasa değişirse, devlet hiç vergi almazken, en azından cüzi bir vergi de almaya başlayacak. Yani gelir de sağlayacak' diyor.

Bu arada bir dip not. Armatör Cerrahoğlu'nun teknesi Türk bayraklı. Hayatında sadece bir kez o da 20 yıl önce sadece altı ay için yabancı bayraklı tekne kullanmış.

Editör: TE Bilişim