AK Parti'nin yüzde 49'u geçen oy oranını ile tek başına iktidar olmasının ardından kulisler de haraketlendi. 4'ü İzmir'den olmak üzere 7 Ege milletvekilinin ismi, bakanlık için geçiyor. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın tekrar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olacağı yoğun olarak dile getiriliyor. Yıldırım'ın ismi Başbakan Yardımcılığı için de geçiyor. 

Hotar'a bakanlık 

Halen Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeniden bu göreve getirilmesi bekleniyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan AK Parti İzmir Milletvekili Prof.Dr.Nükhet Hotar'ın ismi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için konuşuluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın ismi de çeşitli bakanlıklar için geçiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen, Merkez Bankası eski Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'ın ismi de yine ekonomiyle ilgili bakanlıklardan biri için geçiyor. Turhan'ın Ekonomi veya Maliye Bakanı olabileceği kulislerde konuşuluyor. 

Kocabıyık'a 'Turizm' 

Bir diğer AK Parti İzmir Milletvekili, Gazeteci Yazar Hüseyin Kocabıyık'ın ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede yer alması beklendiği kulislerde konuşuluyor. Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in de kabinede yer alabileceği kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor. 

Editör: TE Bilişim