Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) Sistemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) tarafından işletilmekte olup, bu kapsamda her 4 yılda bir farklı bir ülkede yapılan Uluslararası Gemi Trafik Hizmetleri Sempozyumlarının 12.si (12th International Vessel Traffic Services (VTS) Symposium) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde ve KEGM ev sahipliğinde 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirileceği  bildirilmiştir.

İlk kez Türkiye’de düzenlenecek olan bu sempozyum, denizcilik alanında Ülkemizde gerçekleştirilen en büyük uluslararası denizcilik organizasyonlardan biri olacağı ve sempozyuma 75 ülkeden 300 ve üzeri katılımcının iştiraki beklenmektedir.


Konu sempozyum ile aynı zamanda ve mekanda, VTS sektöründe faaliyet gösteren ve IALA üyesi olan firmaların katılacağı uluslararası bir VTS fuarı da düzenlenecektir. Bu fuara, bu alanda üretim yapan veya hizmet veren yaklaşık 30 yabancı firmanın katıcağı ifade edilmektedir.


Söz  konusu  sempozyum açılışında Ulaştırma, Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM’ın konuşmasının yanı sıra, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Sn. Koji SEKIMIZU’nunda bir konuşma yapacağı belirtilmektedir. Sempozyum hakkında genel bilgi, katılımcılar için hizmetler ve teknik program akışına www.vts2012istanbul.info adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

Editör: TE Bilişim