Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Meclis Toplantısına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz da katıldı.

Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, “1 Kasım’dan sonra başka seçim olmayacak. Türkiye’nin böyle bir lüksü yok" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Toplantısına katılan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, “Denizciliğimizin birkaç yıldan beri küresel kriz ile beraber parlak günler geçirmedi buna birde siyasi belirsizlik ve istikrar sorunu eklenince geleceğe yönelik kaygılar çok doğru" diye konuştu. Amaçlarının bu kaygıları ortadan kaldıracak, geldiğimiz noktada ülkemizi geleceğe yönelik ufkunu beklentilerini gerçekleştirme amacıyla şartların yeniden seçim yapmaya taşıdığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bu dayatma olarak algılanmasın. Bir koalisyon durumu söz konusuydu. Partiler bu uzlaşmada iyi bir sınav veremedi. Baştan reddedenler oldu. Baştan kendini farklı konumlandıranlar oldu. Ak Parti ve CHP gayret gösterdi ama netice gösteremedi. Formül geliştirilemediği ortaya çıkınca anayasanın öngördüğü şekilde geçici seçim hükümeti kurulmasıyla birlikte 1 Kasım seçimi bekleniyor. 33 gün sonra sandığa gidilecek ve 50 milyon seçmen siyasi kadroları seçecek."

İzmir’den aday olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "2011 ve 2014 arası milletvekilliği yapma şerefini buldum. İzmirlilerin büyük desteği ile İzmir’e hizmet etmek için gayret ettim. Hatta belediye başkanlığı yarışına katıldım. Yeterince desteği alamadıysak da İzmirlilerin gönlünde yer aldık. 1 milyon seçmen bize oylarıyla destek oldu."

"TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR”

1 Kasım seçimleri öncesinde önlerinde kısa bir sürenin olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Hedefimiz mutlaka ülkede tek başına iktidar hedefidir. Bencillik olarak düşünmeyin. Çünkü gelişen şartlar, ülkemizde terörle mücadele ve ekonomide gelişen şartlar bunu keyfiyet olmaktan çıkarıyor. Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil. Bu çok alışılmış bir şey değil. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Geleceğe yönelik yatırım planları, geleceğe yönelik ticaret öngörüleri bir belirsizlik olursa bundan en önce etkilenecek olan sektör denizciliktir."

Türkiye’nin tekrar uzun vadeli, büyümeye endekslenmiş yeni bir dönüşüme ve programa ihtiyacı olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bizim hedefimiz bu. Güçlü bir siyasi irade ile sağlayacağız. Türkiye’de birisi iktidar olacak ve kim buna yakınsa o olsun. Ben tabi ki AK Parti’yi istiyorum ama bunu bir dayatma olarak görmeyin. derdimiz karar veren, güçlü siyasi iktidar. doğru veya yanlış karar veren, çünkü en kötüsü kararsızlıktır. Herkesin hatası olmuştur, bizimde olmuştur ama hatalarımızdan ders almasını biliriz. Nerede yanlış yaptık nerede eksik yaptık deyip bunların muhasebesini yaptık ve tekrarlamayacağız. Talebimiz bu yolculukta bütün imkanları zorlayarak 1 Kasım’da siyasi iradeyi oluşturalım."

BİR SEÇİM LÜKSÜ DAHA YOK

Tek başına AK Parti iktidar olmazsa başka seçim olmayacağını belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Kimse 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden bir seçim beklemesin. Türkiye’nin böyle bir lüksü yok. Tek başına ya da parçalı bir iktidar. Bu hükümet kurma ve siyasi yönetim oluşturma meselesini kısa sürede gündemden kaldırıp, vatandaşın asıl çözüm beklediği sorunlara yönelmesi şart. Mesele o bu meselesi değil, memleket meselesidir. Memleketin geleceğini, birliğinin, beraberliğinin tartışmasız sağlanacağı, terör faaliyetlerinin gündemden çıkarılıp insanların huzurla daha ileriye yönelik yatırımları gerçekleştirme kararı olacak.”

“İZMİR TÜRKİYE’YE LAZIM”

İzmir’de yerel yönetim ile merkezi yönetim ayrımcılığını hiç bir zaman yapmadığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Yerel yönetim merkezi yönetim algı çekişmesinin şehre bir faydası yok. Nasıl İZBAN’da o parti bu parti demedim, bundan böyle de şehri ilgilendiren her konuyu Ankara’da arkadaşlarımla birlikte değerlendireceğiz. El birliği ile şehri olması lazım yere götüreceğiz. İzmir Türkiye’ye lazım. Beni İzmir seçer seçmez önemli değil. Mesele memleket meselesidir."

Toplantıda Binali Yıldırım, meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Binali Yıldırım'a plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim