Binali Yıldırım: Adaletsizliğin olduğu yerde adalet beklenmez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 6. Boğaziçi Zirvesi'nde konuştu.

Bakan Yıldırım, Birleşmiş Milletler'in yapısını eleştirerek, "Birleşmiş Milletler'in yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde adalet beklenmez" dedi. 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenleniyor. Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) evsahipliğinde düzenlenen zirvenin "Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Bilişim" konulu panelinin açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldırım, Birleşmiş Milletler'in yapısına yönelik eleştirilerde bulundu.

"KATLİAMA BÜTÜN DÜNYA SEYİRCİ KALIYOR"

Yıldırım, "Varlıktan zarar gelmez, ne gelirse yokluktan gelir" diyerek, şunları söyledi: "Eğer adil paylaşım olsa o zaman savaşlar olmaz, kavga olmaz, insanlar kardeşliklerini daha da artırırlar. Dünyanın 196 ülkesi var. Bu 196 ülke Birleşmiş Milletler şemsiyesinde bir araya geliyor, küresel sorunlar konuşuluyor. İnsanlığın, dünyanın çeşitli problemlerine çözüm üretilmeye çalışılıyor. Ama bunlar toplan, dağıl ötesinde başka bir işe yaramıyor. Bu organizasyondan beklenen, dünyanın hiçbir köşesinde bir huzursuzluk, karışıklık olmaması ve insanların kardeşlik içinde, barış içinde yaşaması, terörün dünyanın başına bela olmamasını sağlaması beklenir. Ama böyle olmuyor. Neden olmuyor? Çünkü bu Birleşmiş Milletler'in yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde adalet beklenmez. Bir ülke terörü artık devlet politikası haline getirebiliyor. Acımazsızca masum insanları, kendi vatandaşlarını katledebiliyor. Dünya buna seyirci kalıyor. Bu konu Birleşmiş Milletler'e taşındığında 5 biraderlerden biri 'Ben karşıyım' diyor bu işe ve bu katliama bütün dünya seyirci kalıyor. Sadece insanlar ölmüyor, insanlık da ölüyor."

3. KÖPRÜ, 3, HAVALİMANI, MARMARAY...

Konuşmasında, 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Marmaray gibi projelere de değinen Binali Yıldırım, “Yani bir tarafa değil; bir taraf yoksulluk içerisinde kalsın, diğer taraf da alabildiğince arayı açsın demedik. Çünkü eğer barış, refah artacaksa, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını önce ülkenizde sağlayacaksınız, sonra dünyada var mı, yok mu, bunun derdine bakacaksınız. Hizmetleri yaparken bölgesel farklılıkları en aza indirecek bir anlayışla yaptık. Doğu'daki, Güneydoğu'daki... Hatta o bölgemizdeki illerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Çünkü onların yıllardan gelen alacakları vardı. Son zamanlarda sayısal uçurum denilen olay bizim ortaya koyduğumuz uygulamalarla tamamen ortadan kaldırıldı" dedi. Bakan Yıldırım'a, konuşmasının ardından, Uluslararası İşbirliği Platformu İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özgencil tarafından plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim