Küresel tonajın %65'ini temsil eden dünyanın en büyük armatör birliği olan BIMCO, deniz taşımacılığında krize girilmeden önce sipariş verilen bir kısım yeni inşa konteyner gemisinin daha bu yıl filoya katılacak olmasına karşın, konteyner taşımacılığında büyüme beklediklerini açıkladı.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, BIMCO, endüstriye küresel düzenleme, çevre kureallarına uyulması, gemi adamlarına iyi muamele ve iyi eğitim sağlanması, ve korsanlığa karşı etkili savunma sağlanması tavsiyelerinde bulundu.

BIMCO başkanı Yudhishthir Khatau, "En kötüyü geride bıraktık" diyerek iyimser konuştu. Başkana göre endüstrinin gidişi olumlu.

BIMCO tarafından hazırlanan "2013 yansımaları" adlı belgede ise şu gçrüşlere yer veriliyor: "Küresel krizden çıkabilmek için uğraş veren dünya ekonomisine rağmen hem GDP de hem de dünya ticaretinde sırasıyla %3,6 ve %4,5 lik pozitif küresel büyüme BIMCO2yu makroekonomik açıdan 2013 yılının bir dönüm noktası olacağı tesbitini yapmakta cesaretlendirmektedir"

"Fakat, yavaş seyir e, gemilerin seferden alınmasına ve birçok geminin de söküme gitmesine  rağmen, arz ve talep arasında bir dengeye çok çabuk ulaşılacağı beklenmemelidir. Ve her ne kadar yüksek yeterlikli eko-gemiler cazip görünse de, bu gemiler de zaten çok genç olan küresel filoya ilave olmaktadır"

BIMCO, küresel düzenleme yapılması ve bölgesel ve yerel kural konulmasından kaçınılması uyarılarını yaptı.

Editör: TE Bilişim