İtanbul Kumburgaz’da 17 Ağustos Pazar günü Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi (29) isimli 5 mahalle arkadaşı genç, Kamiloba sahilinde kiraladıkları deniz bisikletiyle kaybolduğu olayda kazaedelerin yakınından geçip kurtarmadığı iddiasıyla suçlanan İDO kaptanının durumunu da içeren Bilirkişi Raporunu yazan Kaptan Tevfik Batuş hakkında bazı basın ve yayın organlarında yapılan  itibarsızlaştırma yayınları tepki topladı. 

Haberde  "Tevfik Ali Batuş ile raporuyla akladığı kaptanın aynı kurumda çalışmalarının dışında aynı üniversitenin denizcilik fakültesinden mezun olup üniversitenin mezunlar derneğinde kayıtları olduğu" iddiası yer aldı.

DenizHaber.Com un elde ettiği bilgilere göre Kaptan Tevfik Batuş 20 yıl kadar önce bir dönem İDO'da çalışmış ancak bu konuda 2 yıllık bir süre bulunmakta. Dolayısıyla bilirkişilik yapılması açısından hukuki bir engel bulunmuyor. 

Ayrıca, denizcilik camiasında doğru ve ahlaklı kişiliği ile tanınan Tevfik Ali Batuş'a uzman görüşlerinden dolayı baskı uygulanmasının davada bundan sonra görev alabilecek bilirkişileri etkilemeye yönelik olduğu denizcilik çevrelerinde dile getiriliyor. 

Editör: TE Bilişim