İki saat kadar yollarını kaybeden bilim adamlarını taşıyan gezi teknesi sahil güvenlik ekiplerinin telsizle ulaşıp yolu tarif etmesi üzerine Bozburun Limanına sağ salim ulaşmayı başardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hüseyin Tur, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü öğrencileri Kadir Ayanoğlu ve Berkay Kaya, ısı ve sismik ölçümler için bir gezi teknesi ile denize açıldı. Bir sismik ölçüm aletini denizde kaybeden ekip sismik ölçüm aletini aramaya başladı.

Uzun uğraşlar sonunda sismik ölçüm aletini dalgalara rağmen bulan araştırma ekibi havanın kararması ve şiddetli rüzgâr yüzünden yolu kaybetti. Bir saat kadar yolu bulmaya çalışan tekne kaptanını, Marmaris Sahil Güvenlik ekipleri fark edip telsizle fazla açılmamaları gerektiği konusunda uyardı. Tekne kaptanı telsizle yollarını kaybettiklerini ve Bozburun limanına gitmek istediklerini söylemesi üzerine Sahil Güvenlik, fırtınanın daha da şiddetleneceği konusunda uyarıp kaptana yön tarif etmesi sayesinde araştırma ekibi Bozburun limanına ulaşabildi. Başlarından geçeni anlatan Prof. Dr. Ahmet Ercan kayalıklara çarpma tehlikesi geçirdiklerini belirterek, bu araştırmanın neredeyse hayatımıza mal olacaktı dedi.

İlk gün bir ölçüm aleti kaybettiklerini, bugün ise çok büyük uğraşlar sonunda denize düşen bir sismik aleti kurtarmayı başardıklarını ifade etti.

İstanbul’dan Marmaris’e bilimsel kaygılar ile geldiklerini, yol paralarını kendileri ödediklerin, canları ve malları pahasına bu araştırmayı yapmaya çalıştıklarını ancak Muğla Valisi’nin kendileri ile ilgilenmediğini, kimsenin eksiğiniz nedir diye sormadığını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sağladığı imkânlardan dolayı Marmaris Belediye Başkanına ve canımızı kurtardığı için Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim