Atlas Okyanusundan Pasifik okyanusuna‚ Ege denizinden Marmara’ya ve Saroz Körfezi de dahil olmak üzere birçok canlının bulunduğu‚ bin 500 farklı materyalin yer aldığı Beykoz’da bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi’nde bulunan Denizcilik ve Su Ürünleri’nin bulunduğu müze‚ Vali Mutlu tarafından açıldı. Tüm eserlerin Kültür Bakanlığı’na kayıtlı olduğu müzenin işletmeciliği Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi yönetimi tarafından yapılacak.

Müzenin açılışını yapan Vali Mutlu‚ Beykoz’un büyük bir eksikliğinin böyle bir müze olduğunu söyledi. Bu açılışla birlikte Beykoz’un bu eksiklikten kurtulduğunu ifade eden Vali Mutlu‚ ilçeye yakışan bir müze olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür ederken‚ memleketi Rize’ye de böyle bir müze yaptırmak istediğini sözlerine ekledi.

Müze açılışının ardından bir gezinti yapan Vali Mutlu’ya‚ Su Ürünleri Mühendisi olan Ahmet Kıral Özbey eserler hakkında bilgi verdi. İncelemeler esnasında Vali Mutlu‚ okulun tamamının müze olarak düşünülmesi gerektiğini‚ sınıflarda daha fazla obje ve detayın gösterilerek kullanılabileceğini belirtti.

Ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler‚ müzede bulunan gemi simülatörünün bulunduğu odaya geçti. Burada Mesut Kaptan’dan birtakım bilgiler alan Vali Mutlu‚ simülatörde‚ Marmara Denizi’nde gemiye kaptanlık yaptı‚ ancak ilk deneyiminde pek başarılı olamadı.

Gezi boyunca Vali Mutlu’nun en çok dikkatini ve ilgisini‚ Marmara’da yakalan Cam Gözü Köpekbalığı’nın başının sergilendiği bölüm çekti. Köpekbalığı’nın başı‚ müzede sergilenen eserler arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim