Beykoz Belediyesi’nin önünde yapılan sahil düzenlemesiyle başlayan tekne sahiplerinin çilesine bir yenisi daha eklendi.

Beykoz sahilinde başlayan çalışmalar sonrasında sahilden denize ulaşımı sağlayan güzergâh korkuluklarla tamamen kapatılarak çekek yerleri kaldırılmış, vatandaşların teknelerine ulaşma imkânı da ortadan kalkmıştı.

Bunun üzerine tekne sahipleri Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ı protesto etmişti.

Beykoz sahilinde teknelerini bağlamak için uzun süredir uğraş veren tekne sahiplerine bir darbe de İstanbul Liman Başkanlığı’ndan geldi.

İstanbul Liman Başkanlığı tarafından adı geçen alandaki irili ufaklı 24 adet tekneye gönderilen tebligatta teknelerin izinsiz bağlandığı ve bağlanılan tonozların da izinsiz atıldığı belirtilerek tebligatın tebliğinden itibaren 10 gün içinde teknelerin ve bağlandığı tonozların kaldırılması istendi.

Tebligata uyulmaması halinde ise teknelerin çektirilerek yedi emine alınacağı tekne sahiplerine ihtar edilirken ayrıca cezai işlem uygulanacağına da vurgu yapıldı.

8 Kasım 2020 tarihli bu bildirim sonrasında Beykozlu tekne sahipleri yeni bir darbe daha yedi.

Deniz polisi, Sahil Güvenlik ve vinç botlarıyla Beykoz Belediye Başkanlığı’nın önü adeta abluka altına alınırken tekne sahipleri uygulamaya büyük tepki gösterdi.

Tekne sahipleri, “Beykoz’da bine yakın tekne var ve bunların büyük çoğunluğu denizde bağlı. Belediye Başkanı’nın manzarası mı bozuluyor da ülkenin ortak değeri olan denizde bağlı teknelerimizi çektirtiyor. Tamam, çekelim ama nereye çekeceğiz? Bize yer göstersinler. Böyle bir uygulama olabilir mi? Yıllardır teknelerimizi buralarda bağlıyorduk. Önce çekek yerlerimizi elimizden aldılar, şimdi de denizimizi elimizden alıyorlar. Teknelerimizde bizim hayatımız var. Bu saatten sonra, bu havada bu tekneleri nereye götürelim?” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Liman Başkanlığı yapmış olduğu işlem sonucunda gerekli vinçlerle gelerek Beykoz sahilindeki tekneleri kaldırdı.

tekne_3-028.jpg

tekne_2-059.jpg

tekne_1-079.jpg

Kaynak: Dost beykoz

Editör: TE Bilişim