Ek Yerleştirmede % 70’e Varan Burs Oranı ile Eğitim İmkanı


Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ek yerleştirmede % 50, %25 oranındaki burslarına ilk üç tercih için sağladığı ek burslarla, burs oranını % 70’e kadar çıkarıyor. Sınırlı sayıda tam burslu kontenjanın da bulunduğu ek kontenjanlar sayesinde lojistikten, deniz liman işletmeciliğine; dış ticaretten sivil hava ulaşım işletmeciliğine meslek alanları gençleri bekliyor. Adaylara ek yerleştirmeler öncesi Beykoz Lojistik MYO’da tercihlerle ilgili bilgi veriliyor.

Güçlü sektörel bağlarıyla mezunlarını kısa sürede iş hayatına hazırlayarak kazandıran Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, ek yerleştirme döneminde adaylara cazip fırsatlar sunuyor. % 50 ve % 25 oranında burslu kontenjanlarının yanında ilk üç tercihte Beykoz Lojistik MYO’unu tercih eden adaylar fazladan burs alma hakkı kazanacak. Buna göre belirlenen tercih bursları şöyle:

1.    Tercihini Beykoz MYO olarak yapan adaylar % 20
2.    Tercihini Beykoz MYO olarak yapan adaylar % 15
3.    Tercihini Beykoz MYO olarak yapan adaylar % 10 ek burs alma hakkı kazanacak.

Ek yerleştirme döneminde Bilgisayar Programcılığı (%50 ve % 25 burslu), Deniz ve Liman İşletmeciliği (%50 ve % 25 burslu), Dış Ticaret (% 100, %50 ve % 25 burslu), Enerji Tesisleri İşletmeciliği (%50 ve % 25 burslu), Halkla İlişkiler ve Tanıtım (%50 burslu), İşletme Yönetimi (%50 burslu), Lojistik (%50 ve % 25 burslu), Marina İşletme (%50 ve % 25 burslu), Mobil Teknolojileri (%50 ve % 25 burslu), Raylı Sistemler İşletmeciliği (%50 ve % 25 burslu), Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (% 100, %50 ve % 25 burslu), Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (%50 ve % 25 burslu) programlarına ek kontenjanla yerleşme imkanı sunulan Beykoz Lojistik MYO, bugüne kadar 2000 mezununu iş dünyasına kazandırdı.

Sadece lojistik temasına odaklanmış, tüm programlarını lojistik sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla tasarlamış, tüm enerjisini buna yönelten bir kurum olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bu alandaki boşluğu doldurmak üzere mesleki tematik eğitimin sadece teorik bilgiye dayalı olarak icra edilemeyeceği, yanında uygulamanın da olması gerektiği inancıyla, “Yaparak Öğreniyorum” felsefesi ile eğitim uygulamalarını yeniledi, meslek eğitiminin yeniden şekillenmesi için öncülük görevini üstlendi. Mesleksel Beceriler Geliştirme Merkezi, Simülasyon Uygulama dersleri ve Proje/Sokak Laboratuvarı Uygulamaları ile öğrencilerini iş dünyasının gerçeklerine doğrudan hazırlayan Beykoz Lojistik MYO, uzmanlara göre 50.000 kişilik çalışan açığı bulunan lojistik sektörünün tek Vakıf meslek yüksek okulu kimliğine sahip.

Lojistik sektörünün çeşitlenmesi ile birlikte niş alanları da eğitim programına katan okul, bu sayede az bulunur mezunları iş dünyasına kazandırıyor. Örneğin Marina İşletme, Raylı Sistemler İşletmeciliği gibi programlar ile alanlarında nitelikli eleman açığı olan, buna karşılık çok fazla üniversitede bulunmayan bölümlerden yetişmiş elemanların kolaylıkla istihdam edildiği programlar olumlu sonuçlar veriyor. Yine ilk defa Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu tarafından açılmış olan Enerji Tesisleri İşletmeciliği ve Mobil Teknolojiler Programcılığı programları da Türkiye’de nitelikli eleman açığı olan alanlarda eğitim vermeye başladı.

Editör: TE Bilişim