Beyaz Listeye Girişi 'Çıpa'ya Bağladı

DÜNYA Perşembe Rotası ve Deniz Haber Ajansı’nın, uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerini Türkiye’ye getirdiğini belirten Kalkavan,  “Sektördeki arkadaşlarımız bu insanlarla ikili görüşmeler yaptı. Böylece lobi faaliyetleri ile altyapı çalışmalarına katkı sağlandı. Türk bayraklı gemilerin beyaz listeye geçmesinde lobi faaliyetleri çok önemlidir. Bu imkanın oluşmasına katkı sağlayan kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Türk bayraklı gemilerin beyaz listeye geçmesinde sektör, idare ve sivil toplum örgütlerinin büyük katkı sağladığını ifade eden DTO Başkanı Kalkavan, yapılan kulis ve lobi çalışmalarının bu başarıya ulaşmada önemli destek unsuru olduğunu söyledi.

DÜNYA Perşembe Rotası ve Deniz Haber Ajansı’nın birlikte düzenledikleri ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nin çok önemli bir organizasyon olduğunu ve Türk denizciliğine uluslararası platformlarda katkı sağladığını belirten Kalkavan şunları dile getirdi:
"Dünya denizcilerinin Türkiye'ye gelmesini sağlayan organizasyonu düzenleyen Recep Canbolat ve DÜNYA Gazetesi çok önemli bir misyon üstlendi. Geçen sene yapılan törene IMO Genel Sekreteri Mitropoulos başta olmak üzere, Paris MoU, INTERTANKO, INTERCARGO, Imarest gibi uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerini getirdiler. Sektördeki arkadaşlarımız bu insanlarla ikili görüşmeler yaptı. Böylece lobi faaliyetleri ile altyapı çalışmalarına katkı sağlandı. Türk bayraklı gemilerin beyaz listeye geçmesinde bu tür lobi faaliyetleri çok önemlidir. Bu imkanın oluşmasına katkı sağlayan kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim