Beşiktaş Şirketler Grubuna ait Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş , İtalyan Gas & Heat firması ile 4 adet 3360 cbm kapasitesinde gas tankeri inşaa etmek üzere anlaşma imzaladı.

2009 ve 2010 yıllarında Yalova Altınova bölgesindeki Beşiktaş Tersanesinde inşaa edilicek olan gemiler 2010 yılı başından itibaren teslim edilecek.

İnşaa edilicek gemilerin toplam inşaa bütçesi 60.000.000 Avro olarak açıklandı.

Beşiktaş Grup CEO’su Yavuz Kalkavan;  CNR Fuar Merkezindeki Europort  Eurasia Denizcilik Fuarındaki Beşiktaş Tersanesi standında anlaşma imzalanmadan hemen önce DenizHaber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fulya Tekin İstikbal’e  açıklamalarda bulundu.

Kalkavan  4 LPG gemisinin grubun Altınova’daki tersanesinde inşa edileceğini söyledi.

Yavuz Kalkavan;  Danıştay 6. Dairesinin dolgu alanı ile ilgili aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Bizim Altınova’daki tersane inşaatımız bitti. Oradaki tersanemiz 100 bin metrekare alan üzerine kurulu.  Ben burasıyla ile ilgili yeni imar planı’nın Bayındırlık Bakanlığı onayı aldığını biliyorum.  Bunun üzerinden de bir hayli zaman geçti. Bizim tersanemizle ilgili bizi etkileyen bir karar olduğunu sanmıyorum.  Ben bu olayın bürokrasisinin biraz dışındayım. Ben olaya sektörel bazda bakıyorum.  Bugün Altınova tersane alanının ortadan kaldırılmasının söz konusu olacağını sanmıyorum. Buradaki pek çok tersane çalışıyor ve istihdam sağlıyor.”

4 geminin inşaatını Beşiktaş Tersanesinde yaptıracak olan G&H Shipping Genel Müdürü Mauro Evangelisti ise DenizHaber.Com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz 2005 yılından bu yana Türkiye’de gemi inşa ettiriyoruz. Ereğli’deki Madenci tersanesinde 4 adet kardeş gemi inşa ettirdik.  Bu gemiler 2 yıldır Akdeniz’de başarıyla sefer yapmaktalar.  Bu nedenle Türkiye’de yeniden gemi yaptırmaya projenin tekrarını yapmaya  karar verdik.  Cide’ye gittik, ancak buradaki çalışmamızda başarılı olamadık çünkü tersane gemileri teslimde çok gecikiyordu. Pek çok defalar biz sözleşmeleri iptal etmeyi düşündük. Yavuz Kalkavan’ı zaten biliyorduk çünkü kendisi aynı zamanda bizim broker şirketimizin de ortağı. Kendisini çok uzun zamandan beri, Türkiye’ye ilk geldiğim günlerden bu yana tanırım. Bu aradaki zamanda Yalova’daki tersane yapılmıştı ve biz de projeyi onun tersanesinde tamamlamayı kararlaştırdık.  Aylar önce bunun imkânlarını araştırmaya başladık ve bugün imza aşamasına gelmiş bulunuyoruz.”

Mauro Evangelisti, Türkiye’ye 4  gemi daha yaptırmaktan dolayı mutlu olduklarını söylerken, krizde gemi yaptırmalarının bazı armatörlerin koşullar ne olursa olsun gemi inşa ettirebileceklerini de gösterdiğini belirtti.

Evangelisti, şirketlerinin tamamen özel teşebbüs şirketi olduğunu, 4 gemiyi öncelikle piyasada satmak için inşa ettireceklerini, ancak satamazlarsa kendi denizcilik şirketleri bünyesinde çalıştıracaklarını söyledi.

Gas & Heat Genel Müdürü Mauro Evangelisti, Genel yayın Müdürümüz Fulya Tekin İstikbal'e açıklamalarda bulundu.

 

 

Editör: TE Bilişim