Yenilikçi bir hukuk firması olan Campbell Johnston Clark LLP (CJC) Londra şehrinde, müvekkillerine benzersiz bir hizmet sunma amacıyla bugün faaliyete başlıyor.  Büro, ortak olarak yollarına devam etme kararı alan, deniz hukukunda lider Holman Fenwick willan LLP’nin eski saygın çalışanları olan Jonathan Campbell, Alistair Johnston ve Julian Clark tarafından kuruldu.  En başından bu firmaya katılmak, mesleklerine kendilerini adamış hukukçuların bulunduğu bir ekibe ve bu ekibin piyasada kendilerine birer yer edinmiş olan bütün destekleyici personeline dahil olmak anlamına gelecektir.

Sözleşmesel uyuşmazlıklar ve korsanlık da dahil olmak üzere deniz kazası alanlarında çalışmakta olan Julian Clark “Kendimizi müvekkillerimize daha farklı ve taleplerin daha iyi karşılanacağı şekilde bir hizmet sunmaya adadık” diye belirtiyor “İnanıyoruz ki, CJC, bütün sektörde, alım-satımdan deniz sigortalarına, kargo uyuşmazlıklarından deniz kazalara ilişkin tahkikatlara ve dava takiplerine kadar, müvekkillerimize reel değerde emsalsiz bir uzmanlık seviyesinde hizmet sunacaktır.  Kapsamlı, teşvik edici ve şeffaf  bir çalışma alanında eski ve yeni müşterilerimize konsantre ve kaliteli hizmet verebileceğimiz yeni bir tarz hukuk büosu kuruyoruz .”  Julian, Who’s Who 2010 ’da “Belirgin bir biçimde göz önünde olan”, Legal 500 ’da “Zeki ve ticari”, Chambers UK 2010’da “Müvekkillerini inanılmaz iletişim yeteneği ile ekileyen”, Chambers Global 2010’da “Müvekkillerine karşı cana yakın ve iyi bir dava takipçisi” olarak tanıtılmıştır. Who’s Who 2010 Julian’ın P&I, FD&D ve Ticari Aksaklık Sigortası hakkındaki bilgilerini “hepsinden iyi” olarak nitelendirmiştir. İlgilendiği en önemli dosyalar arasında “Aconcagua” ve “Sealand Express” yer almaktadır.

Büromuz diğer büyük bürolardan daha özel bir hizmet sunmaktadır. Bu kapsamda müvekkillerin ihtiyaçlarına göre düzenlenen alternatif ücretlendirme seçenekleri sunulmaktadır. Bankalar, donatanlar ve diğer piyasa aktörleri için çalışan deneyimli bir alım-satım hukuku danışmanı olan Jonathan Campbell “Bizim amacımız büromuzun büyümesi değil, müvekkillerimizin büyümesidir.” diyor ve ekliyor “Bizler oturmuş bir firmayı ikinci sınıf bir oluşum için bırakmadık. Bizim amacımız, ki bunu inşa etmek için tuğlalarımız hazır, en önemli denizcilik butiği haline gelmek.”


Alistair Johnston’ın uzmanlık alanı esas olarak taşımacılık ve deniz sigortaları, ancak afet yönetimi, çarterparti ve konişmento ihtilafları üzerinde de çalışıyor. İlgilendiği en önemli davaların arasında “Ocean Crown” ve “APL Panama” da yer alıyor . Chambers UK 2010 tarafından “Deniz kazaları alanında yüksek kapasiteli bir uygulamacı ve sigorta alanında tanınmış bir isim” olarak tarif edilen Johnston “Büyük firmalarda hedeflerin yarattığı baskı ve idarenin hantal olması insanları motive etmiyor ya da insanlar için en iyi olanın sağlanması için yeterli olmuyor”, diye belirtiyor. “İyi bir hukukçu olarak nitelendirilebilmek için, kaliteli bir hizmet sunma arzusunda olmak ve müşterileri tarafından değerlendirmeye tabi tutulmak gerekir. Biz sadece bunu sağlıyoruz. İnanıyoruz ki çalışacağımız şekil gerek bizler gerekse çevremizdeki herkes için iyi olacak, en önemlisi de müvekkillerimiz için, şimdiden göstermekte oldukları destek, bizim için son derece cesaret verici.”   


Üç ortak uzun yıllardır birlikte çalıştılar ve denizcilik piyasalarıyla ilgili her konuda işbirliği içinde bulundular. “Biz birlikte çok iyi çalışıyoruz” diye ekliyor Clark, “Çünkü bizi motive eden şey aynı”.

Ortakların hepsi ve özel destek ekibinde bulunanlar, kişisel olarak denizcilik ile ilgisi olan kimseler ve bu kimselerden bazıları son yüzyıldaki denizcilik ile ilgili en önemli ve karmaşık meselelerle alakadar olmuşlardır. İçlerinde sektörde önemli isimlerin de bulunduğu ekibin eski müşterilerinin birçoğu CJC ile çalışma niyetinde olduklarını şimdiden belli ettiler.


Danışman olarak Campbell Johnston Clark’a katılanlardan biri de Finlay Lockie. Finlay şehirdeki denizcilik  firmalarından birinin ortağıydı ve aynı zamanda bir denizcilik firmasının da ortak kurucularından biri olarak bu şirketin banka, ticaret ve sigorta işlerini yürüttü. Finaly’in Campbell Johnston ve Clark’a getirdiği hem hukuki uygulama hem de ticari gemi sahipliğini içeren nadir bulunur bir tecrübe kombinasyonu. Finlay “Bu kadar heyecan verici bir çalışmanın parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim için ilk sırada müvekkillerimizin ihtiyaçları olacak ve bu nokta, büyük firmaların birçoğunda ortadan kalkmış durumda.” diyor.

 

CJC’nin ofisleri 59 Mansell Street, E1 8AN’de bulunuyor ve ortakların üçü de görüşme için müsaitler. Daha fazla bilgi için lütfen www.cjcmarinelaw.com adresini ziyaret edin.

Editör: TE Bilişim