Belarus Çalışma Heyeti Rize TSO’yu Ziyaret Etti

RİZE-Belarus Çalışma Heyeti, Belarus Yerel ve Bölgesel Kalkınmayı Destekleme Projesi Kapsamında Rize TSO'nun da başvuru sahibi olduğu Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi için Rize TSO'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye’deki sürdürülebilir bölgesel kalkınma alanında en iyi uygulamaların görülmesi ve Belarus bölgesel kalkınma sisteminin geliştirilmesine yönelik olası eğilimleri ve fikirleri belirlemek amacı ile gerçekleştirilen çalışma ziyareti kapsamında Oda da Heyet için bir toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıda Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Belarus Heyetine Rize ve Projenin ihale süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 

Belarus Çalışma Heyeti adına konuşma yapan Peter Korsby, İl'in   misafirperverliğinden dolayı teşekkür etmesinin ardından gerçekleştirdikleri proje hakkında açıklamalarda bulundu. Belarus Yerel ve Bölgesel Kalkınmayı Destekleme Projesi Kapsamında

Hollanda ve Belçika’daki bazı AB projelerini de ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını ifade eden Korsby, Farklı kültürel özelliklerin bulunduğu iki millet arasında benzer birçok özelliklerin bulunduğunu gördüklerini belirtti. 

Daha sonra Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi müşavir firma takım lideri Kiril Gyoshev projenin ihale sonrasındaki süreç hakkında heyet üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. 

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Üyesi Cem Temizel, Rize Çayı’nın dünyadaki diğer çaylara göre farklı özellikleri olduğunu ifade etti. Üzerine kar yağan tek çay olduğunu belirten Temizel, bu özelliği nedeniyle Rize Çayı’nın organik ve en doğal çay olduğunu ifade etti. Gıda sektöründe dünya genelinde organik tarıma ilginin her geçen gün arttığını, Rize Çayı’nın bu özelliğiyle öne çıktığını belirtti.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ardından sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim