Bazı Ürünlerin İthalatında KKDF Sıfırlandı

Bakanlar Kurulu, hayvansal ve bitkisel gıda maddeleri, gübre, gemi, nükleer reaktör ve birçok malın vadeli ithalatında kaynak kullanımını destekleme fonu (KKDF) kesinti oranını "sıfır" olarak belirlendi.

Karar yürürlüğe girdi Bakanlar Kurulu, aralarında gemi, nükleer reaktör ve birçok malın vadeli ithalatında kaynak kullanımını destekleme fonu (KKDF) kesinti oranını "sıfır" olarak belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, vadeli ithalatında KKDF kesinti oranı sıfır olarak belirlenen mallar arasında; hayvansal ve bitkisel tarım ve gıda ürünler, tütün, metal cevheri, mineral yakıtlar ve yağlar, inorganik ve organik kimyasallar ve tıbbi müstahzarlar yer alıyor.

Listede ayrıca, gübre, boya ve uçucu yağlar, esans, yağlama müstahzarları, plastik, kauçuk, ham post ve deriler, ağaç ve ahşap eşya, kağıt, basılı kitap ve gazete, pamuk, alüminyum, kurşun, çinko ve bakırdan mamul eşyalar da bulunuyor. Karar ekinde yer alan listede, nükleer reaktör, kazan, makineler, mekanik cihazlar ve aletler ile bunların aksam ve parçalarının ithalatında sıfır KKDF oranı uygulanması öngörülüyor. Liste kapsamında, elektrikli cihazlar, demiryolu ve benzer hatlara ait taşıtlar, kurtarıcı, vinç, itfaiye gibi özel amaçlı taşıtlar, traktör ve kamyonet şasi ve parçaları, hava taşıtları ile gemi ithalatında da KKDF oranı sıfır olarak uygulanacak.

Editör: TE Bilişim