Karada uzun bekleyiş, yorgunluk ve kuyruk; denizde hız, konfor ve mutluluk

İDO, Ramazan Bayramı’nda rahatlığın ve rekorun adı oldu.

Ramazan Bayramı dönüşünde her yerden yoğun trafik haberleri gelirken İDO yolcularına yine maksimum rahatlığı yaşattı.

Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Eskihisar-Topçular hattında doldur-boşalt sistemiyle hızlı akışı sağlayan İDO, bekleme sürelerini minimumda tutarak yolcularını memnun etmeyi bildi. Araba vapurlarının, Körfez geçişini 25 dakikada tamamlamaları da bu memnuniyette önemli bir rol oynadı.

Kara trafiğinde, bilhassa Körfez geçişinde, saatler süren beklemeler, sıcak hava şartları, 2. vitesin üzerine çıkamayan araçlar ve yakıt kaybı gibi sıkıntılar yaşanırken, İDO’yu tercih edenler, rahat bir yolculuğun keyfini çıkardılar.

5 Günde 180 bin araç

Arife günü olan 7 Ağustos Çarşamba gününden, dönüş trafiğinin yoğunlaştığı 11 Ağustos Pazar gününe özel bir program uygulayan, hızlı feribot ve deniz otobüsünde 230’a yakın ek sefer açıklayan ve Eskihisar-Topçular arasında 17 gemisi ile doldur-boşalt aralıksız çalışan İDO, bayram tatili boyunca 1 milyona yakın yolcu ve 180 bin civarında araç taşıdı. Ayrıca Eskihisar-Topçular hattında, yoğunlaştırılmış seferler ile bir günde taşınan araç sayısı, diğer yıla oranla %40 artış göstererek yeni bir rekora imza atıldı.

Tüm hatlarda toplamda 3 bin 200 sefere ulaşan İDO, ayrıca bu bayramda bir ilke imza atarak Bandırma-Yenikapı hızlı feribot hattında gece 02:30 seferini yaptı. Bugün de süren bayram dönüşü yoğunluğu, yapılan ek seferlerle karşılanmaya devam ediyor.

Ramazan Bayramı’nda İDO’yu tercih ederek trafik çilesinden uzak bir bayram yaşayan yolcuların memnuniyetinin, Kurban Bayramı döneminde kendilerine yoğun talep olarak geri döneceğini hesaplayan İDO yetkilileri, bu özel dönem için çalışmalarına şimdiden başladı. 

Editör: TE Bilişim