Medyılmaz Gemi Tersanesi  4 adet Kılavuzluk hizmet botlarının inşasını tamamladı.

 23.05.2014 tarihinde düzenlenen tören ile BAYRAK 3 ve BAYRAK 4 İsimli Kılavuzluk hizmet botu denize indirilmiştir. Medyılmaz Gemi Tersanesi Böylece 4 adet Kılavuzluk hizmet botlarının inşasını tamamlamıştır.

Yütek Makine gemi inşa, insan kaynakları, sanayi ve Tic. Ltd. Şti. yükleniciliğinde, Medyılmaz Gemi Tersanesinde, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ihtiyacı için inşa ve donatımı yapılan, 4 adet Kılavuzluk Hizmet Botu’nun görev sahası; Marmara denizi İstanbul ve Çanakkale boğazları ile İstanbul Boğazı Karadeniz çıkışı ( Kilyos ) Çanakkale boğazı ege denizi çıkışı ( Bozcaada) ve İzmir limanı, (Pelikan bankı şamandırasına kadar ) gece ve gündüz Türk Loydu OC4 notasyonuna göre ağır deniz ve hava şartlarında sefer yapabilecek özelliktedir.

Bu özelliği karşılamak üzere 5G dikey ivmelenme kuvvetine dayanabilecek konstrüksiyona sahiptir. Kılavuzluk hizmet botları 18 metre boyunda 5.10 genişliğinde Minimum 22+ knot sürat yapmaktadır. 2 adet MTU 12V 2000 M72 model 1080 KW makine ile Sabit Pitch pervane (FPP) sistemi ile tahrik edilmektedir. 2 adet Comins Onan 19 MDKBV- 19 KWX2 Jeneratör ile elektrik enerjisi sağlanmaktadır. Pilot transfer sistemi olarak, Türkiye’de henüz kullanılmayan her bir teknede 3 adet Pasarella tipi pilot indirme bindirme sistemine haizdir.

 

Editör: TE Bilişim