Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, dalış turizminin geliştirilmesi için Muğla'nın Fethiye ilçesine hibe edilen, fakat nakil parası bulunamadığı için ilçeye getirilemeyen askeri geminin batırılmasına sayılı günler kaldı. Gemi için birlik olan ve aralarında para toplayan Fethiyeli turizmciler ve dalış okulları, gemiyi almak için Samsun'a bir ekip gönderdi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından başlayan çalışmalarla, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Turistik Otelciler Birliği (FETOB), Deniz Ticaret Odası (DTO), Fethiye Turizm Altyapı Birliği (FETAB) ve dalış şirketleri sorununun çözümü için birlik oldu. Nakliye için gerekli olan 60 bin TL toplanırken, oluşturulan bir ekip gemiyi getirmek için yola çıktı. Fethiye Sualtı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok, Fethiye Kaymakamlığı'nın yetkilendirmesi ile Fethiye Sualtı Derneği Başkan Yardımcısı Can Çelikok'un gemiyi teslim almak üzere Samsun'a gittiğini açıkladı.

Geminin, Fethiye'ye doğru yola çıkabilmesi için gerekli yazışmaların birkaç gün daha süreceğini belirten Çelikok, "Gemiyi ilçemize taşıyacak römork şu anda Zonguldak'ta, bugün veya yarın Samsun'a gitmiş olacak. Karadeniz'de hava şartlarının kötü olması nedeniyle zor ilerliyor. Hava koşullarının el verdiği en kısa surede geminin Fethiye'ye doğru yola çıkmasını umut ediyoruz. 42 metrelik SG 121 adlı Gemi, Fethiye'ye getirilmesinin ardından Af Kule yakınlarına batırılacak." dedi.

Bu bağlamda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçilirken, komutanlık tarafından ilçede batırılmak üzere 7 ay önce bir gemi hibe edilmişti. Samsun'da demirli bulunan 42 metre uzunluğundaki SG 121 adlı askeri geminin ilçeye getirilmesi için gereken 60 bin TL bulunamadığı için gemi Fethiye'ye getirilemiyordu

Editör: TE Bilişim