Batı Karadeniz'de Fırtına Alarmı

Zonguldak'ta şiddetli fırtına nedeniyle limanda dalgaların boyu 7 metrelik liman duvarına ulaştı. Zonguldak-İstanbul arasındaki birçok limanı riskli bulan gemiler, büyük limanlara sığınıyor.

Kent merkezinin yağmurlu olduğu Zonguldak'ta hava sıcaklığı 2 ila 6 derece arasında seyrediyor. Denizde şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dalgaların boyu çarpmanın da etkisiyle 7 metrelik liman duvarına ulaşmaya başladı. Şiddetli fırtına nedeniyle Ro-Ro taşımacılığı yapan yük gemileri ve balıkçı tekneleri Zonguldak Limanı'na demirledi. Çevre beldelerde bulunan barınak ve limanlardaki tekne ve gemiler de Zonguldak Limanı'na sığındı.

Zonguldak Limanı'na demirleyen bir geminin personellerinden Ergün Arat, İstanbul üzerinden gelen kuvvetli yağış ve fırtınanın bazı limanları yerle bir etmesinin beklendiğini söyledi. Kendilerinin de Zonguldak Limanı'na sığındığı anlatan Arat, "Kilimli beldesindeki limandan kaçıp geldik. Öğleden sonra çok kötü hava geliyor. Kimse denize açılamaz, imkanı yok. Limanda bile durum çok kötü. Bu sığındığımız limanda ne olacak bilemiyoruz. Daha önce de hava böyle kötü olmuştu, o zaman da birçok zarar vermişti"

dedi. Düzce'nin Akçakoca ilçesi, Kdz. Ereğli ilçesi ve bazı deniz kıyısındaki ilçelerin limanlarının yerle bir olacağını öne süren denizci Ergün Arat, öğleden sonra da Zonguldak'ta da şiddetli fırtına beklendiğini söyledi.

Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Batı Karadeniz'de iki gün boyunca saatteki hızı 90 kilometreyi aşan kuvvetli fırtınanın etkili olacağı belirtilerek denizcilerin ve ilgililerin gerekli tedbirleri alması istendi.

İŞTE BUGÜN DAHİL 3 GÜNLÜK DENİZLERİMİZDE HAVA

Editör: TE Bilişim