Batan Geminin Mürettebatı Hakim Karşısında

Güney Kore'de Nisan ayında meydana gelen gemi kazasının ilk duruşması gözyaşları içinde başladı.

Güney Kore'de geçen aylarda meydana gelen gemi faciasının toplumdaki etkisi devam ediyor. 300'den fazla yolcunun yaşamını yitirdiği kazaya...

Güney Kore'de Nisan ayında meydana gelen gemi kazasının ilk duruşması gözyaşları içinde başladı. Güney Kore'de geçen aylarda meydana gelen gemi faciasının toplumdaki etkisi devam ediyor. 300'den fazla yolcunun yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin duruşmalar başladı. Bugün ise Gwangju Merkez Mahkemesi'nde gemi mürettebatı hakim karşısına çıktı. Başta gemi kaptanı ve 3 kaptan yardımcısı cinayet suçunda yargılanırken, 11 gemi çalışanı ise görevini kötüye kullanma ile suçlanıyor.

Güney Kore medyasının yoğun ilgi gösterdiği duruşmaya, gemide yaşamını yitirenlerin aile ve yakınları da katıldı. Mahkemede konuşan gemide yaşamını yitirenlerin yakınlarının temsilcisi, "Siz o gün yolcuların kurtulması için gerekli anonsları yapsaydınız, bugün çocuklarımız hayatta olacaktı." dedi.

"Hala liseye giden öğrencileri görürken sanki çocuğum 'Babacığım' deyip yanıma gelip selam verecek hissine kapılıyoruz." ifadelerini kullanan temsilci, "Siz sadece o gün çocuklarımızı öldürmediniz, bizlerin ruhlarını da öldürdünüz." diye konuştu.

Güney Kore'de geçen Nisan ayının sonunda Sewol adlı yolcu gemisi batmıştı. Batma esnasında hatalı anons yapılmasından dolayı bir çok yolcu kurtulamamıştı. 476 kişinin olduğu gemiden sadece 174 kişi sağ kurtarılabildi. Mahkeme önünde toplanan bir grup ise gemi mürettebatını protesto etti.

Editör: TE Bilişim