Adriyatik'te dün meydana gelen kazada batan Reina-1 gemisi kaptanı Ahmet Bal, kendine geldikten sonra Arnavutça yayın yapan Gazeta Start'a kazayı anlattı.

Hastanede yavaş yavaş kendisine gelen ve kazayla ilgili ayrıntıları da hatırlayan kaptan, şunları söyledi:

"Kaza gece saat 01:00 de oldu. (TSİ 02:00) Birden feribotun 16 mil saat hızla üzerimize doğru geldiğini gördüm. Bizim hızımız ise sadece saatte 8 mil idi. Kaza anında kaptan köşkünde  3. kaptan vardiyada idi. Feribota sinyal verdi ama karşılık alamadı. Biz gemide alarm verdikten sonra panik oldu. Ben mürettebatı sakinleştirmeye çalıştım ama her şey bir anda oldu. Dümene gidip geminin rotasını değiştirecek zamanım yoktu". Kaptan, "Ankara gemisi bizi görmedi" iddiasında bulundu.

Kaptan, olayı anlatmaya şöyle devam etti: "Batmaya başladığımızda feribot mürettebatı kazazadelere ilk yardım için elinden gelen çabayı gösterdi. Ben ve 2. kaptan için çok zor anlardı. Bizi feribot mürettebatı kurtardı, sahil güvenlik daha sonra geldi. Ben kendimi kurtarabildim ve 2. kaptanı kurtarabildim diğer arkadaşlarımı bilmiyorum".

Kapana göre, alarm verildikten sonra bile geminin 3 kaptan, 6 gemici ve 1 aşçıdan oluşan mürettebatının tamamını kurtarmak mümkün olamadı.

Kaptan Ahmet Bal çok su yutmuş ancak sağlık durumu şu anda iyi. Bugün hastaneden taburcu edilecek.

Hastanede bulundukları süre içerisinde kaptan ve 2. kaptanı Arnavutluk'ta yaşayan Türkler, Tiran Türk Büyükelçiliğinden yetkililer ve ülkedeki Türk okullarının temsilcileri ziyaret etti.

 

 

Editör: TE Bilişim