Batan gemi değil Avrupa Birliği'ymiş!

İtalya'da güvertelerine 13 Avrupa Birliği üyesi ülkenin adı verilen gemi Costa Concordia'nın geçirdiği kaza, içinde bulunduğu ekonomik krizi bir türlü aşamayan AB'nin batışına benzetildi.

İtalya'nın Giglio Adası kıyısında kayalıklara çarparak yan yatan lüks yolcu gemisi Costa Concordia ile ilgili ortaya çıkan ilginç detaylar tartışma yarattı. Güvertelerine 13 Avrupa Birliği üyesi ülkenin adı verilen ve ismiyle de Birlik içindeki uyumu simgeleyen geminin geçirdiği kaza, içinde bulunduğu ekonomik krizi bir türlü aşamayan AB'nin batışına benzetildi.

Hürriyet'in haberine göre, en az 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından kayıp yolcular için yapılan arama çalışmaları sürerken, yüzen saray "Costa Concordia"nın adıyla, geminin güverte ve özel odalarına verilen Avrupa temalı isimler sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Güvertelerinin ismi Polonya, Avusturya, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz, İrlanda, Büyük Britanya, İtalya, Yunanistan, Belçika, İsveç ve Hollanda olan geminin özel odalarına da Avrupa başkentlerinin adı verildiği belirtildi.

Gemiye, Avrupa ülkeleri içindeki birlik ve beraberliği simgelemesi için de "Concordia" (Uyum) ismi verildiği ifade edildi.

Avrupa temalı kruvaziyerin kayalıklara çarparak yan yatması, "Costa Concordia ile birlikte AB de battı" yorumlarına neden oldu.

Kazanın olduğu gün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, Costa Concordia'nın güvertelerine isimlerini veren Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya ve Portekiz dahil dokuz Avrupa ülkesinin notunu düşürmesi ise ilginç bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim