Amatör Denizcilik Belgesi sınavlarını başarıyla geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bakanlık onaylı kaptanlık belgesi ile dünya denizlerinde 24 metreye kadar olan tekneleri kullanabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Mudanya Yelken Kulübü işbirliğiyle belediye personeline yönelik düzenlendiği Amatör Denizcilik Kursu, 115 kursiyerin katılımıyla tamamlandı. Amatör Denizcilik (Kaptanlık) Belgesi hazırlık seminerlerinin ardından Amatör Denizcilik Federasyonu Mudanya Sınav Merkezi'nde yapılan sınavları da başarı ile geçen kursiyerler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan onaylı süresiz kaptanlık belgelerini almaya hak kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de eğitimlerin ardından geçtiğimiz hafta Mudanya’da yapılan sınavlara katıldı. Kaptanlık belgesini almaya hak kazanan Başkan Altepe, bu belge ile dünya denizlerinde 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yetkisine de sahip oldu. Harita bilgisi, meteoroloji, pusula kullanma, makine-motor, elektrik, ilkyardım, gemici düğümleri gibi çeşitli konulardaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan Başkan Altepe, sınav sonrası Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’ün düzenlediği yemeğe katıldı.

Bursa’nın bir deniz şehri olduğunu, yıllardır ihmal edilen sahillerin yeniden imar edilmeye başlandığını hatırlatan Başkan Altepe, “İki yıldır Amiraller Kupası Yat Yarışları'na belediye olarak sahip çıkıyoruz. Daha çok çocuk ve gencin denizci olması için gerekli imkanları sağlıyoruz. Yeni tesisler yaparak daha çok gencin denizci olarak yetiştirilmesine gayret ediyoruz.” dedi.

Mudanya Yelken Kulübü ve Amatör Denizcilik Federasyonu Mudanya Sınav Merkezi Başkanı Taner Tümerdirim de "Bursa ve kıyıları en güzel tesislere layık. Özellikle Mudanya’nın, İstanbul’un Kalamış’ı gibi olmasını ve turizm gelirlerinden gerekli payı almasını istiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim