BAŞBAKAN KARDAK OLAYINI YORUMLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kardak kayalıklarında yaşananlarla ilgili sorulara, "Olur öyle şeyler, onları önemsemeyin" yanıtını verdi.

Erdoğan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın verdiği resepsiyona katıldı. Başbakan Erdoğan, bazı konuklarla sohbet etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hollanda Büyükelçisi Sjoerd Izaak Hendrik Gosses ile sohbet eden Erdoğan, KKTC'ye izolasyonun kaldırılmasının Ada'da çözümü hızlandıracağını söyledi. Bu konuda dost ülkelerin yardımını beklediklerini anlatan Erdoğan, KKTC'de yeni hükümetin oluşmasından sonra temasta bulunacağını ifade etti.

Irak Büyükelçisi Sabah Cemil Ümran, Irak'ta kabine çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, Irak Başbakanı İbrahim Caferi'nin Türkiye'ye geleceğini bildirdi. Başbakan Erdoğan da ziyaretin henüz kesinleşmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda karşılaştığı Polonya Büyükelçisi Grzegorz Michalski'ye sözde Ermeni soykırımı kararıyla Nerobet ilgili üzüntülerini ifade ederek, "Bunu bize yapmamalıydınız. Oyuna geldiniz... Bunu küçük bir grup kabul ettirdi" diye konuştu.

Erdoğan, Vatikan Büyükelçisi Edmond Farhat'le de "Yeni Papa hayırlı olsun" diyerek bir süre sohbet etti.

Gazetecilerin, "baş müzakereci" atanmasıyla ilgili sorularına da Erdoğan, "Müzakereci benim. Şüpheniz mi var?" karşılığını verdi. Zirvelere hükümet veya devlet başkanlarının katıldığını hatırlatan Erdoğan, ara müzakerelerin alt seviyede yürütüldüğünü ifade etti. Erdoğan, "Ben müzakereciyi gönlümde atadım" dedi.

Erdoğan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile de bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan, Aygün'ün AB konusundaki sorusunu yanıtlarken de "Büyük devlet olmanın gereği onlardan kaçmak değil, onlarla aynı masaya oturup pazarlık edebilmektir. Küçüklerle aynı masaya oturarak bir şey kazanamazsınız. Sen Rıfat ile otur o seni büyütür" diye konuştu.

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim