1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün artık çok büyük mesafeler kat etmiş olan denizciliğimiz, uluslararası rekabete açık denizcilik sektörüyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kabotaj Kanunu'nun cumhuriyetin ilk yıllarındaki kabulüyle Türkiye'nin, kendi kara sularındaki egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğini, denizciliğin gelişmesi için önemli bir imkan ortaya çıktığını belirtti.
Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olanTürkiye için karasularının bağımsızlığı ve egemenliğinin hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin sahip olduğu denizcilik potansiyeli ve imkanlarının, uzun bir süre ticarette, turizmde ve balıkçılıkta etkin bir şekilde değerlendirilemediğini dile getirdi.

Hükümet olarak, göreve geldikleri günden itibaren, denizciliğimizi milli ülkü haline getirmek için mücadele verdiklerni ve bu alanda tarihi başarılar elde ettiklerini dile getiren Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz zengin potansiyeli, en verimli şekilde kullanarak dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılmasını sağladık. Bugün artık çok büyük mesafeler kat etmiş olan denizciliğimiz, uluslararası rekabete açık denizcilik sektörüyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Artık denizlerimiz sadece turizm açısından değil, ekonomi, kültür ve ulaşım alanlarında da gerçek bir zenginliğimiz haline geldi. Cumhuriyetimizin 90. yılına asrın projesi Marmaray ile girdik, İstanbul'a Türkiye'ye denizaltı ulaşımında bir ilki armağan ettik. İnanıyorum ki Türkiye, tüm bu çalışmalara yenilerini ekleyerek, denizcilik alanındaki ağırlığını gelecekte daha fazla hissettirecek ve rekabet gücünü yükselterek sektörün öncülerinden olacaktır. Bu düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

Editör: TE Bilişim