Başbakan Erdoğan'dan 18 Mart mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü mesajında "Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında "Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır" diyen Erdoğan, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine, tarihe yeni bir yön tayin ettiğine vurgu yaptı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olduğunu, istiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
Reklam

"Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir.

Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.

Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümünde, başta Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bu anlamlı gün dolaysıyla bütün vatandaşlarımı en samimi duygularımla selamlıyorum."

Editör: TE Bilişim