Kıran Holding’e bağlı Erkal Uluslararası Nakliyat ve Tic. A.Ş. ulusal ve uluslararası arenada Tuzla Shipyard olarak bugüne kadar tamamladığı bir çok başarılı projesiyle biliniyor ve anılıyor. Erkal, bu projelerde verdikleri kaliteli servisten ötürü başarılı tedarikçi ve yüklenicilerini ödüllendirerek Türk gemi inşa sektöründe bir gelenek oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Erkal, geçtiğimiz yıl 2009 yılının başarılı firmalarını ödüllendirerek bir sürpriz yapmıştı. Bu yıl da yapılan performans değerlendirmeleri sonucunda 2010 yılının başarılı çözüm ortakları, düzenlenen törenle plaketlerini aldı.

Yüklenici firmalarda geçen yılın birincisi Ecem Gemi, bu yıl ikinci olurken, Velena Denizcilik birinci oldu. Tedarikçi firmaların birincisi ise Metin Ürkmez Demir Çelik... Geçen yılın birincisi Özgen ise sadece 0.21 puan gibi milimetrik bir farkla ikinciliği, Murat Kıran’ın söylemi ile aslında yine birinciliği almış oldu. Kıran’ın ifadesi ile tedarikçilerde bu yılın aslında iki tane birincisi var; biri Metin Ürkmez diğeri ise Özgen Shipchandling.

Türkiye’de, müşteri memnuniyeti ISO’su olarak bilinen ISO 10002’ye sahip tek tersane olan Erkal, iş yaşamında kaliteden taviz verilmemesi gerektiğine inanıyor. Erkal, birlikte çalıştığı çözüm ortaklarında da aynı kalite anlayışını görmeyi, kalite standartlarının sürekli daha yukarı taşınmasını amaçlıyor. Bu anlayış ve amaçtan hareketle Erkal, geçen yıl ve bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da performans değerlendirmesine göre başarılı çözüm ortaklarını ödüllendirmeye devam edecek.

Erkal’ın yapılan performans değerlendirmesinde dikkate aldığı kriterlere bu yıl ISO belgesine sahip olmak da eklendi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, önümüzdeki yıl yenileri de eklenerek bu kriterlerin daha da zorlaşacağını önemle vurguladı. Tedarikçilere bazı modern mağaza, depolama sistemleri, uluslararası arenada rekabet standartları getirmeyi düşündüklerini belirten Kıran, “bizimle çalışmak isteyen firmaların uyması gereken bazı standartlar getirmeyi düşünüyoruz. Başarırsak hepimize artı değer katacağına inanıyorum. Yabancılarla çalışıyoruz ve standartlar gün geçtikçe zorlaşıyor. Ciddi bir mücadele var ve bu mücadeleyi tedarikçi ve yüklenici firmalarımızla birlikte bizim ekibimiz veriyor. Hepimiz, hep beraber daha iyi hizmet vermek ve bu çıtayı ileri seviyelere yükseltmek için uğraşıyoruz. Özellikle de dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz hepimizi ciddi etkiliyor. Bu tempo içinde oluşabilecek problemleri en aza indirmek doğacak aksaklıkları önlemek için böyle bir performans değerlendirme sistemi oluşturduk. Bu sistemi hem biz hem de çözüm ortaklarımız çok ciddiye alıyor. Örneğin ISO belgesi olmayan pek çok firma, bizim kriterlerimiz üzerine geçtiğimiz yıl ISO belgesi aldı. Bu olumlu bir gelişmedir. ” dedi.

Erkal’ın birlikte çalışacağı çözüm ortakları belirlenirken performans değerlendirme sonuçlarına göre hareket ediliyor. Belirlenen sınırın altında kalan firmalarla Erkal’ın ilişkisinin bir yıl dondurulması gündeme geliyor. Geçen yıl bu baraj yüzde 50 idi ve Erkal, yüzde 50 barajının altında kalan firmalarla ticari ilişkisini bir yıl süreyle dondurdu. Murat Kıran, bu yıl da yüzde 50 olan barajı önümüzdeki yıl yüzde 60’a yükselteceklerini ve yüzde 60 sınırının altında kalan firmalarla bir yıl çalışılmamasının gündeme gelebileceğini ifade etti

Kriterler

Erkal’ın oluşturduğu performans değerlendirme sisteminde ölçümlenen kriterler şöyle:
Mali kayıtlarının düzgünlüğü, Maliye SSK ve diğer devlet birimlerine karşı sorumluluk, yeterli sayı ve kalitede eleman istihdamı, malzeme ve hizmet ihtiyacını temin süresi, firmaya ulaşılabilirlik ve haberleşme, teknik ekipman yeterliliği, firma istikrarı ve disiplini, ortaklık yapısı ve bu kapsamdaki görev paylaşımı, fiyat politikası ve istikrarı, sendika ilişkileri, iş güvenliği ve çevre politikamıza uygunluğu, tersane personelimize uyumluluk ve iletişim, hizmet ve ürün kalitesi, diğer firmalar ile beşeri ilişkiler ve uyumluluk, iş hacmine göre yeterli miktarda eleman temini, günümüz teknolojisine uyumluluk, yabancı dille iletişim, iş kazası ve göze çapak kaçması gibi olayların değerlendirilmesi, bu yıldan itibaren de ISO belgesine sahiplik. Bunların dışında önem arz eden ve yüklü bir puana kumanda eden satış ve pazarlama departmanının bakım-onarım sonrası müşterilerden geri dönüşler.

Dereceye giren firmalar


Tedarikçi firmalar:

1. Metin Ürkmez Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti.
2. Özgen Boya San. ve Tic. A.Ş.
3. Soy Teknik Endüstri Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş.

Yüklenici firmalar:

1. Velena Denizcilik San. ve Tic. Ltd. Şti.
2. Ecem Gemi İnşa Nakliye San. Tic. Ltd. şti.
3. Güneş Gemi San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

Editör: TE Bilişim