Ümit Burnu'nu dolaşacak Barbaros Görev Gücü demir aldı

148 yıl sonra Ümit Burnu’nda bayrak gösterecek olan Barbaros Görev Grubu dün Gölcük’ten törenle sefere çıktı.

Limanda düzenlenen törende personel ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Ümit Burnu'nu dolaşacak Barbaros Görev Gücü demir aldı Türk Deniz Kuvvetleri Ufuk Ötesi Projesi kapsamında, 148 yıl sonra açık denizde bayrak gösterecek. Afrika'nın en güney ucunda yer alan Ümit Burnu'nu dolaşacak Barbaros Görev Gücü'nün, 27 ülkeye ait 29 limanı ziyaret etmesi planlanıyor. 102 gün sürecek seferde 15 bin deniz mili kat edecek gemiler, dün Gölcük Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle demir aldı.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Türk Donanması'nın Afrika kıtasının etrafında faaliyet göstereceğini söyledi. Bostanoğlu, "İlk kez 27 ülkeye ait 29 liman aynı dönem içerisinde ziyaret edilecek. Bu seyir esnasında limanlarda eğitim, temel gıda ve tıbbi yardımlar icra edilecektir" dedi. Tarihi seyir için demir alan gemiler, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende, Çanakkale şehitleri için Çipariva selam gösterisi yapacak.

YEDİ GÜDÜMLÜ FÜZE İLK KEZ DENENECEK

Gö­rev Gru­bu'nda TCG Yar­bay Kud­ret Gün­gör Lo­jis­tik Ge­mi­si, TCG Ge­diz ve Oruç Re­is Fir­ka­teyn­le­ri ile ilk mil­li ge­mi TCG Hey­be­li­ada Kor­ve­ti bu­lu­nu­yor. Se­yir sı­ra­sın­da MİL­GEM Pro­je­si'nin ilk ge­mi­si olan Hey­be­li­ada'nın ta­nı­tı­mının da ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor. Bar­ba­ros Gö­rev Gü­cü, Türk Do­nan­ma­sı için bir ilk ola­cak olan 7 adet gü­düm­lü fü­ze atı­şı­nı da bu se­fer­de ger­çek­leş­ti­re­cek.

Editör: TE Bilişim