Bandırma'da Gemi İnşa Sektörü Gelişiyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Bandırma Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcı Doç. Dr. Osman Cenet, son 20 yılda büyük gelişme gösteren gemi inşa sektörünün, Bandırma'da önemli bir iş kolu ve eğitim alanı haline geldiğini söyledi.

Cenet, yaptığı açıklamada, ilçede, gemi inşa sektörünün gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, Kapıdağ Yarımadası'nda faaliyetlerine devam eden balıkçı gemisi, römorkör, gezi teknesi ve yat üreten firmaların yanı sıra Bandırma'nın Dutliman Mahallesi'nde yatırım aşamasında 2 tersane bulunduğunu belirtti. Gemi inşa sanayi ilçedeki eğitim ve öğretim açısından güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Cenet, şöyle devam etti:

"Son 20 yılda büyük gelişme gösteren gemi inşa sektörü, Bandırma'da önemli bir iş kolu ve eğitim alanı haline geldi. İlçede Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Bandırma MYO bünyesinde faaliyet gösteren Gemi İnşaatı Programı ve Denizcilik Fakültesi bulunmaktadır. Bu okullardan, Gemi İnşaatı Programı, sektörde ihtiyaç duyulan teknikerlerin yetiştirilmesi amacıyla 2007 yılında öğrenime başlamıştır. 2010 yılında ikinci öğretimi de faaliyete geçmiştir. Sektördeki gelişme, bu alandaki eğitim kurumlarına ilgiyi artırmaktadır." Gemi İnşaatı Programı ve Denizcilik Fakültesinde 160 öğrencinin öğrenim gördüğünü anlatan Cenet, öğrencilerinin, modern gemilerinin inşasında uygulanan teknikler ve bunlara ait uygulamaların takip edilmesi, çevre tersanelerde bu uygulamaların gözlenmesi ve bu gemilere ait inşa projelerinin bilgisayar ortamında çizilmesi konularında eğitim aldığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim