Bandırma Liman Başkanı Halil Karakuş, bölgede izinsiz gemi sökümü yaptığı tespit edilen Cemal Yıldırım Tersanesi, İsaoğulları Tersanesi ve Kardeşler Tersanesini süresiz olarak kapattıklarını açıkladı.

Karakuş, 21.08.2010 tarihinde alınan ihbara göre Kaan Bey adlı geminin Cemal Yıldırım tersanesi önlerinde karaya oturmuş bir halde tespit edilmesi üzerine Liman Başkanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile ortak tutulan tutanak sonucunda bölgeye getirilen uzmanların tespiti üzerine, geminin söküm için getirildiği tespit edildiğini ve gerekli cezai işlemin başlatıldığını ve tersanenin süresiz kapatıldığını söyledi.

Liman Başkanı Karakuş, diğer yandan İsaoğulları ve Kardeşler Tersanesi için alınan ihbarlar üzerine gerekli işlemler yapılmış ve bu tersanlerde sökümü yapılan F. GÖKTUĞ, İSMAİL ÇİLLİOĞLU ve KARTAL CK adlı gemilerin tespiti üzerine gerekli incelemelerde bulunulduğunu ve tersanelerin Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü tarafından süresiz olarak kapatılması kararı verildiğini söyledi.

Bu konuda gerekli birimlere bilgilerin verildiğini söyleyen Karakuş, Denizcilik Müsteşarlığı, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Maliye Bakanlınlığına gerekli bilgilerin iletilip ortak çalışma yürüttüklerine değindi.

Türkiye'de sadece Aliağa Tersanesinde gemi söküm izni olduğunu söyleyen Karakuş, izinsiz gemi sökümü yapan tersanelerin süresiz kapatıldığını tersanelerin tekrardan faaliyete geçip geçmeyeceği konusunda henüz bir bilginin olmadığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Ulusal yayın kanallarında KAAN BEY isimli geminin sahibi olduğunu iddia eden BİRKAN BARIŞ isimli şahsın geminin sicilinde yapılan araştırmalara göre geminin donatanı olmadığı tespit edildi.

Editör: TE Bilişim