Bandırma Vapuruna Büyük İlgi 

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 silah arkadaşıyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun’a geldiği 'Bandırma' vapurunun bire bir kopyası olan 'Bandırma Müze Gemisi' 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 silah arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun’a geldiği ve kurtuluş mücadelesinin en büyük tanığı olan 'Bandırma' vapurunun bire bir ölçülerinde 2003 yılında yapılan vapur, 2005 yılından bu yana 'Müze Gemi' olarak hizmet veriyor. 35 bin metrekarelik Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’nin içinde yer alan 'Bandırma Müze Gemisi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyasının da yer aldığı 189 eser sergileniyor. Ayrıca Atatürk ve 18 arkadaşının balmumu heykellerinin de bulunduğu vapur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün ücretsiz olarak halka açıldı.

Sabah saatlerinden itibaren Samsunlular ve çevre illerden gelen vatandaşlar, vapuru dolaşıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim