Baltık Denizi’ndeki gemi kazalarının sayısına dair yapılan yeni hesaplamalar, Danimarka hükümetinin bölgeden geçen gemilerin kılavuz kaptan almalarının, bir felaket olması ihtimalini önemli ölçüde azaltacağı iddiasını desteklemektedir.

Baltık Denizi Çevre Koruma Komitesi olarak bilinen Helsinki Komisyonu tarafından derlenen rakamlara göre, bir önceki yıl 124 olan kaza sayısı 2011 yılında mütevazı bir düşüş göstererek 121 olmuştur.

Bununla birlikte, son yıllarda karaya oturma olaylarında dikkat çekici bir azalma gerçekleşmektedir.

Bölgedeki seyir emniyetinin bir göstergesi olarak değerlendirilen bu duruma göre,  geçen on yılda meydana gelen kazaların ortalama % 39’undan fazlası Baltık Bölgesi’nde gerçekleşmişken, bu oran 2011 yılında % 25’e düşmüştür. Öte yandan, çarpışmalar bölgedeki gemi kazalarının ana sebebi olmayı sürdürmektedir.

Danimarka Denizcilik Otoritesi’nin bölgeden kolay geçişi sağlamak için kılavuz kaptan kullanılmasını teşvik etmeyi amaçlayan girişimi, karaya oturma olaylarının sayısının azalmasına yardımcı olmuştur.

Karaya oturma olaylarının % 64’ü kılavuz kaptan almayan gemilerde, % 23’ü ise kılavuz kaptan alan gemilerde meydana gelmiştir.

Bu tablo, INTERTANKO gibi endüstri birliklerinin, üyelerine kılavuz kaptan alma konusundaki tavsiyeleriyle güçlenmektedir.

Yoğunluk oranı yüksek olan suyollarında en fazla sayıda kaza meydana gelmekte, Baltık Denizi’nin güney-batı girişi bu bakımdan karaya oturma ve çatışma olaylarının en çok yaşandığı yer olmaktadır. Her ne kadar tüm karaya oturma olaylarının yaklaşık % 56’sı Danimarka Boğazı’nda meydana gelmişse de, bölgedeki karaya oturma olayları önceki yıla kıyasla % 15’e kadar düşürülebilmiştir.

Baltık Denizi’ndeki kazaların çok büyük bir kısmından yük gemileri, küçük bir kısmından ise tankerler sorumludur. 121 gemi kazasının yaklaşık % 50’si insan hatasına bağlanırken, % 22’si teknik etmenlerle ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, bölge trafiğinde görülen yükselişe rağmen, geçen on yıllık zaman içinde toplam kaza sayısında bir artış görülmemiştir. Ayrıca, geçen sene bölgede çevre kirliliğini ilgilendiren 11 kaza meydana gelmiştir.     

Editör: TE Bilişim