Baltık denizinde 51 gemi mahsur kaldı

BALTIK Denizi'nde 51 yolcu ve yük gemisi kötü hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı. Danimarka ve İsveç’li yetkililerin uyarılarına rağmen, baltık denizini aşmaya çalışan 51 gemi, buz engeline takıldı.

Gemileri ve içindeki yolçuları kurtarmak iki ülke buz kıran gemileri devreye soktu. Danimarka ve İsveç Deniz Yolları İşletmeleri yetkilileri, gemi kaptanlarını ve şirketlerini sorumsuz olmakla suçladı.

İsveç Deniz İşletmelerine ait kurtarma ekibi başkanı Johny Lindvall tamamıyle donan Baltık denizinde gemilerin seyir halinde olmasının yolcuların ve mürettebatın can güvenliğini tehlikeye atma anlamına geldiğini belirterek “Gemi kaptanları uyarılarımıza kulak asmayarak yolcuların ve mürettebatın hayatını tehlikeye attılar. İlk buz kıran kurtarma gemisini yardıma gönderdiğimizde 51 gemi denizin ortasında buzların arasında sıkışıp kalmıştı. Yeni bir Titanic yada Estonya faciası yaşayabilirdik. 1994 Yılında batan Estonya gemisinde 852 kişinin hayatını yitirdiğini unutmayalım. Büyük gemi şirketleri uyarıları dikkate almadan sorumsuzca davranıyor” dedi. Yolcu gemilerinin buzlara çarpma konusunda yük gemilerinden daha dayanıksız olduğunu hatırlatan yetkililer, uyarıların dikkate alınmaması konusunda her an büyük bir facianın yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler. Baltık denizinde donan gemiler, Danimarka ve İsveç’e ait, buz kıran gemilerinin yardımı ile kurtarılmaya başlandı.
 

Editör: TE Bilişim